Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kafam neden büyük

Kafam neden büyük
 

Yaratılış itibari olarak insanlar fiziken farklılık arz etse de sonuçta hepimiz insanız. Allah hiç bir kullunu diğerinden farklı bir üstünlükle yaratmamıştır. Duygularımız hislerimiz bakış açılarımız kişiden kişiye farklılık arz etmesine rağmen, hoş olana sevinir, özüntüye ise hepimiz özülürüz. Doğru olan da budur. Temelde insan görünümlü aramızda o kadar sorumsuz duyarsız insanlar çok ki ne ailesine ne de kendi çevresine olan sorumlulluktan vatandaş profiline gömülü yaşamaktadır.

Duyarlı insanın hisleri, düşüncesi, dünya görüşü belirgin özelikleriyle hemen fark etmek mümkündür. Yolda yürüyüşü çevresine olan duyarlılık hissi hemen fark edersiniz. Her şeyden evel insanlarla selamlaşması, büyüğe hürmete kusur etmemesi, ihtiyaç duyulan insana bırak maddi anlamda manevi hisleriyle farkındalık gösterir.

Yolda bulduğu bir taşı veya kola şişesini bulunduğu yerden alıp, olması gereken yere bırakan kişidir.

Daha da önemlisi duyarlı kişilik ambulansında oksijen tüpünün bittiğinde haberdar olan kişidir.

Yangın tatbikatında ateşin tutuşması için benzini direk sönmemiş ateş düküp kendini yakma girişiminde bulunmayan itfaye amiridir.

Duyarlı kişilik itfaye aracı hortumunun yırtık olduğunu bilen, aracın suyu olmadan araçla yangın sündürme yerine gitmeyen kişidir. 

Duyarlı kişilik bomba süsü verilmiş şüpheli pakete sorumluluğu gereği giyilmesi gereken elbiseyi giyip çevre güvenliğini sağladıktan sonra müdahalede bulunan kişidir.

Sorumlu kişilik öngürüleriyle beş vakit namaz kılıp müslüman olan kardeş, kardeşini öldürmesine karşı hutbelerde en azından dillendiren kişidir. Namazdan sonra Allah 'a dua edip terörden kurtulmayı destekleyen fikir yerine tam aksine kana doyamayn fikirleriyle  provakasyon destekli kışkırtmalardan uzak duran kişidir.

Azimli birey refleks olarak hesap verebilirlik özeliği taşıyan kişiler olarak sıralayabiliriz.

Kafa dediğin biraz yorulan herşeyi içine alan faydalı olanı uygulayandır. Zararlı olanı da zararsız hale getirmenin çözümlerini üreten, öneri dinleyen ve destek alan  kişidir. Bir arkadaşım başından geçen olayı anlatırken şahit oldum. Kurumunda mevcut olan yangın söndürme hortumunun yırtık olduğunu sorumluluk gereği müdürüne arz ederken aldığı cevap karşısında sustum diyor. Sanki suç işledim, azarlandım. Bir süre sonra aynı kurumda yangın çıkar. Yangına müdahalede haliylen dışarda destek alınır. Şimdi burada sorumlu kim? Duyar gibiyim hepiniz müdür diyorsunuz hayır, hayır amir suç işler mi görevini ihmal eden tabi ki yine memur. Bu anlamda kafam büyüktür beynimi, zihnimi herşeyi içine alıyor. Ne de olsa ( afedersiniz ) ordan çıkan baş tekrar oraya girmeyeceğine göre varsın hak yolda girdiği yere girsin.

 

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...