Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
616
 

KAFESTE ELMA TATLISI

KAFESTE ELMA TATLISI
 

KAFESTE ELMA TATLISI

6 adet elma

12 adet kayısı

1 su bardağı sarı üzüm

1 çay bardağı yaprak badem

12 tatlı kaşığı ahududu marmeladı

12 yarım ceviz

1 yumurta

1 yumurta sarısı

12 adet milföy hamuru

Yeterince tereyağı, tarçın

HAZIRLANMASI

Elmanın üst ve alt kısımlarını keserek içini oyalım

Orta kısmından dairesel bir çizik atalım ki elma pişme esnasında patlamasın.

Elmanın içine tarçın serpiştirelim ve kesilmiş kayısı, sarı üzüm, yaprak badem ve ahududu marmeladı dolduralım.

Üzerine bir parça tuzsuz tereyağı ve yarım ceviz tanesi koyalım.

Milföy hamurunu merdane ile hafifçe inceltip bıçak ile boylu boyunca kenarlarından üç milim içerden kesikler atarak aralarını açarak kafes gibi elmanın üzerine örtelim ve yumurta sarısı sürerek 180 derecede 30 dakika pişirelim.

Bir yumurta ve 1 su bardağı kremayı 1 çay bardağı pudra şekeri ile çırparak pişen elma tatlımızın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2108
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster