- Kategori
- Yemek - Mutfak
KAFESTE ELMA TATLISI
KAFESTE ELMA TATLISI
6 adet elma
12 adet kayısı
1 su bardağı sarı üzüm
1 çay bardağı yaprak badem
12 tatlı kaşığı ahududu marmeladı
12 yarım ceviz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
12 adet milföy hamuru
Yeterince tereyağı, tarçın
HAZIRLANMASI
Elmanın üst ve alt kısımlarını keserek içini oyalım
Orta kısmından dairesel bir çizik atalım ki elma pişme esnasında patlamasın.
Elmanın içine tarçın serpiştirelim ve kesilmiş kayısı, sarı üzüm, yaprak badem ve ahududu marmeladı dolduralım.
Üzerine bir parça tuzsuz tereyağı ve yarım ceviz tanesi koyalım.
Milföy hamurunu merdane ile hafifçe inceltip bıçak ile boylu boyunca kenarlarından üç milim içerden kesikler atarak aralarını açarak kafes gibi elmanın üzerine örtelim ve yumurta sarısı sürerek 180 derecede 30 dakika pişirelim.
Bir yumurta ve 1 su bardağı kremayı 1 çay bardağı pudra şekeri ile çırparak pişen elma tatlımızın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun.