Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

KafKaf'ın Tavşan avı

KafKaf'ın Tavşan avı
 

fanatik.com.tr


Güzel bir pazar günü Bank Asya ligindeki gündüz maçlarının tamamlanmasıyla Karşıyakalılar için gün daha da güzelleşti. Bir gün önce sahasında Erciyes'e yenilen Rize maçının sonucu Erciyes'in yukarıya yaklaşması ile tedirginlik yaratırken, gözü ilk 6 da olan Karşıyakalılar için Rize'nin puan alamaması, Bolu'nun Göztepe'ye, Konya'nın Kartal'a ve Buca'nın Denizliye kaybetmesi ile Karşıyakamızın Tavşanlı karşısında alacağı üç puanın önemini daha da arttırdı.

Maçın başlamasına 10 dakika kala stada geldiğimde açık tribünün kenarlarında biraz boşluklar kalmış, kapalıda iğne atsan yere düşmez vaziyette stadta her zamanki yerime geçtim. Tribünde ise heyecan dorukta gündüz maçlarının sonuçları ve alınacak 3 puan sonrasında sonraki haftalar için puan hesaplamaları yapılıyordu.

Maç tutuk başladı. Orta sahayı daha kalabalık tutan, topu önde karşılayan Tavşanlı orta saha oyuncularının çabalarıyla bir kaç pozisyon girişiminde bulundu. Kalesinde gördüğü posizyonlardan sonra topa sahip olan, rakip kaleye yüklenmeye başlayan Karşıyakamız Ahmet Burak Solakel'in ceza sahası içerisine yaptığı güzel ortayı Cihan Yılmaz kafayla şık bir şekilde Şaban'ın önüne indirdi. Topu önünde bulan Şaban yatarak burduğu vole ile golü buldu.

İlk yarının sonuna doğru orta sahada top taşa çıkmışken, (stajyer) Bank Asya yan hakemi oyunu devam ettirdi ve posizyon Karşıyakamız lehine penaltı ile sonuçlandı. Penaltıyı kullanan Bülent Kocabey topu kaleciye teslim edince, haksız kazandığımız penaltının kaçmasına üzülmedik.

İlk yarının son saniyelerinde gelişen Tavşanlı atağında Ufukhan topu çizgiden çıkardı ve ilk yarı son buldu.  Pozisyonun gol olduğu gerekçesiyle şiddetle itiraz eden Tavşanlı Linyitli oyuncular ilk yarının son düdüğünün çalması ile birlikte soluğu kameraların yanında alarak posizyonun tekrarını izlediler. Topun çizgiyi geçip geçmediğini öğrenebilmek için telefonla maçı televizyondan izleyen arkadaşımıza ulaştık. TRT'nin, kale çizgisini kırmızı şeritle çizdiğinde topun çizginin tamamını geçmediği bilgisini aldık.

İkinci yarı da kazanma isteğini sürdüren Karşıyaka kaleciye verilen geri pasta kalecinin yaptığı hata sonrasında topu kazanan Erhan Şentürk'e müdahalesi sonucu ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kaldı. Ataklarını arttıran Karşıyaka Cihan'ın sol çaprazdan bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Son dakikalar yaklaştıkça skoru korumak kaygısına bürünüp savunma çekildi ve  Özgür'ün kendi kalesine attığı golle son dakikaların kaygılı geçmesine sebep oldu. 5 dakikalık uzatmanın sonrasında üç puanın sahibi olan Karşıyaka gözünü ilk altıdan ayırmadı.

Karşıyakamız ikinci yarıdaki formunu devam ettirerek hakettiği bir galibiyet aldı. Tavşanlı Linyitli oyuncular geçen hafta sahalarında kaydettikleri Denizlispor mücadelesinde bile son derece centilmenken, Alsancak Stadının çimlerine ayak basan diğer takımlar gibi çirkin davranışlar sergilediler.

Pazar günü saat 19:00 'da Buca ile oyananacak maçın hazırlıkları ve heyecanı şimdiden başladı. İlk maçta Göztepe gibi %5 kontenjanı uygulamayıp, açık tribünü Bucaspor ' a açan Karşıyakaya Bucaspor'unda aynı jestle karşılık vereceğini ve Karşıyakamızın Buca deplasmanında daha çok taraftara sahip olarak maçı kazanacağı inancındayım.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..