Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Kafkaslarda tetik çekildi

Kafkaslarda tetik çekildi
 

Gecenin buğusunu yırtıp gözlerimden; sabah dualarını okuyorum, soğuk camdan. Ağırlaşan, duru su gibi bağıran hüznüyle en sadık zamanlarında riyanın sahip çıktığı donuk camda, bir çocuk, ateş böcekleri-ateş böcekleri dedi; kan kusmuşlar Tiflis üstünde. Gelip geçene, dönene, kalana ve özleyene daha da acı bir edayla, öldürüyorlar demeden, insanın yüzüne çalınan kara gibi kanlı irini akıttı. Vahşet insan yüzünün gerçekliğini ölçen anti-tanrı olur, böyle zamanlarda. Ortaya çıkar katıksız acı, hüzün çok sonraları vurur bu çocukların yüzüne. Ölene dek de silinmez.

Kaldı ki ölen bir çocuktan daha çok acıtır öldüreni. Bu kadar acıyan bir çocuk yüreğinin günü gelince öldüreceğini tahayyül etmek çok zor. Ateş böcekleri sadece kan kusmuyor gökyüzünde, en sevdiklerini toprağa uğurlayacak olan güzel çocukların zihnine kanı zamanla ucuzlatacak bir nefret tohumu ekiyor. Evet ateş böcekleri yatırım yapıyor geleceğe.

…………………….

Nasıl bir kahır veriyor bana, ah bir bilseniz. ABD ve Rusya’nın bu gölge savaşı, birçok güzel çocuk alıp götürecek.

Hangisine kahrolursunuz?

ABD ve AB’ye güvenip bu işe kalkışan Gürcistan hükümetine mi, yoksa Rusya’nın kendilerine verdiği desteğin ulvi amaçlara dayandığını iddia eden özerk Osetya ve Abhazya cumhuriyetlerine mi?

Ölümün haklı çıkmayacağını anlayamayan insanlar, bu savaşa çeşitli bahaneler bulabilir. Ama zaman onların çıkar savaşlarında akıttıkları kanda boğulacağını kanıtlayacaktır.

Görünen o ki; iki dev tekrar kapışmaya başladı. Umarım halklar, yaşacaklarının ayırtına varıp bu iki şarlatan yüzlünün oyunlarının önüne geçmek için yeni bir bağlantısızlar hareketi kurup yaşamlarının sorumluluğunu olacak yöneticilere sahiptir. Aksi takdirde, bu iki sömürgeci fil çook çimen ezecek.

 
Toplam blog
: 12
: 675
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

1983 yılında Mersin- Anamur'da doğdum. Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. İnternet salonu işletiyorum ..