Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '09

 
Kategori
İzmir
 

Kafsin kafsin kaf..

Kafsin kafsin kaf..
 

Karşıyakalı kızlar, zaferden dönen futbolcularını biralama yaparak karşıladılar her seferinde.


Özel bir yer Karşıyaka. Bir K.S.K futbol tutkunu şöyle diyor: ‘Hepimiz tek tek, özel insanlarız. Karşıyakalıyız, susmayız,

Konuşuruz. Övünürüz güzel kızlarımızla, aşklarımızla, takımımızla. Bu yüzden de gururluyuz. Gururla giyeriz yeşil kırmızı formamızı. Formalarımızı, evlerimizin balkonuna asarız.’

Uzatmalı dakikalarda K.Yakanın yediği gol, onları birinci ligden etti. Davul zurnalarla uğurlanmıştı Kasımpaşa’lara… Yenilgi sonrası bile, gidişlerinden daha coşkulu karşılandılar aynı yerde. İşte o gün bu gün K.Yakalı ve sempatizanları, neşesinden, gururundan, neşesinden bir şey kaybetmedi. En önemlisi, özgüvenini kaybetmedi.

K.Yakalı yeşil kırmızılı takım da, eskilere dayanan, yenilmezlik ve mücadele azmi, hiç eksilmedi. Her vesile ile o yeşil kırmızı bayrak açılarak sallandı durmadan.

K.Yaka halkı, vefa duygusu yüksek bir ilçemiz. Eskileri ile öğünür. Lokallerinde her vesile ile toplanıp, efsane futbolcuların duvarları süslediği panoların yanı başında içmek de, en büyük zevkleridir. Ve her seferinde bu lokalde atılan sloganlar, yedi sokak öteden duyulur her seferinde. KAF KAF KAF…

Duvarlarda çerçeveli panolardaki resimler ve gazete haberleri, orayı bir kütüphane yapmış sanki Lokalin KSK.lı sahibi Aydın İblikçi ‘ Hep bu panoların dibinde masa ayırttırıyorlar.’ Diyor

Duvarlarda Arif Dökel’ler, Gode Cengiz’ler, Gazcı Eroller, Motor Özcan, Deli Ekrem’ler ve pek çoğu. ‘ İz bırakanlar’ adı altında duvar gazetesi olarak hep yayında. Sürekli yayın yeri sayılıyor bu değişmez duvarlar. Ve onun dibindeki sevdalıları.

Karşıyakalı, her türlü aktivitesini bu salonlarda yapmayı, adet haline getirdi. Biliyor ki, burada, kendileri gibi KSK fanatikleri var. Koro şeklinde, çatalı, bıçağı bırakıp, ayağa kalkarak ellerde kadehlerle atılan sloganlar, olağan şeydir. Sokaktan o anda birileri geçiyorsa, onlar da durarak, tebessümle bu slogana iştirak ederler.

Biz gittiğimizde, yine ortalık yıkılıyordu. Bir gurup genç, kanun eşliğinde hem Karşıyakalım Şarkısını söylüyor hem de slogan atıyorlardı. Sorduk ‘ Uğur Başak’ içinmiş. Yaş günüymüş. Hepsi de KSK’lı imiş. En yakışık alanı da burada olmakmış. Akdemir’ler, Sarıkaya’lar, Şahin’ler, Erdem’ler. Bayılıyorlar birlikte slogan atmağa. Yenseler de öyle, yenilseler de öyle. Dillerde bir pelesenk olmuş KSK.

İşte. Eski Teknik Direktörleri Arif Dökel. Topun gülle, sahanın tarla, soyunma odalarının derme çatma olduğu, duşların olmadığı, elektriklerin yanmadığı, futbolcunun boğaz tokluğuna çalıştığı günlerde bile takımını şampiyon yaptı. Hiç unutulur mu?

İşte bir başka resimli pano: ‘Gode Cengiz’ Mahallenin delisi manasındaki lâkabı ile Cengiz Kocatoros bir efsane. Çok genç yaşta hayatını kaybetti. Romantik, hırslı, sağlam yapılı ve efendi bir futbolcu. Milli takım oyuncumuz da olan Gode Cengiz, halâ daha gönüllerde ve beyinlerde geziyor Karşıyakalıların Ve onların idol’ü Gode Cengiz.

Halâ daha eski kıymetler için maçlarda, tribünlerde tezahürat yapılır onlar için. Geçtiğimiz günlerde K.Yaka Belediye Başkanı Cevat Durak, NBA’ nın yıldız basketçisi Mehmet Okur’a, yeşil kırmızılı forma ve bayrak hediye etti. Amerikan basketbolünün iddialı takımlarından Utah Jazz formasını giyiyor. Tatil için geldiği Türkiye’de Başkan Durak ‘ Gururumuz Okur’a ne yapsak azdır’ diyerek, çalışması için salon tahsi etti. Okur: ‘ KSK’ yı çok seviyorum. Yanımda özel bir yeri var.Amerika’da bile KSK. Maçlarını takip ediyorum’ diyor.

KSK’ lılar bilirler. Göztepe ile araları iyi değildir. Ezeli rakipleri birbirlerini her gördüklerinde sloganlarını atarlar. Bir tatil gecesi restoranda yemek yenilirken, bir bakmışınız boydan boya bir masa, ellerinde kadehlerle ‘Gür’ diye ayağa kalkmış slogan atıyorlar: ‘ KAF KAF KAF…SİN SİN, SİN…KAFSİN KAFSİN KAF!...

Karşı masadan da ayağa kalkılır, onlar da: GÖZ, GÖZ, GÖZTEPE diye atarlar sloganlarını.

Konak Vapur iskelesinden, kalkan Göztepe ve Karşıyaka vapurlarının iskelesi, istikametleri bile ayrıdır. Karşıyaka’yı gösteren oklu tabelâyı, bakarsınız birisi, Göztepe istikametine çevirivermiştir. Oradakilere sebebini sorarsınız: ‘ Göztepelilerin marifetleridir’ cevabını alırsınız.

K. Yakalılar bir araya gelince ya slogan atarlar, ya da lokallerinde mabet gibi belledikleri eski futbolcu ve yöneticilerin bulunduğu köşelerde oturup, eskiyi anmak ve öğünmek ve slogan atmak için bir araya gelirler. En güzel kutlamalar, bir vesile yaratılarak burada yapılır. En önemlisi içlerindeki slogan dürtüsünü, lokallerinde söndürürler: ‘ KAF KAF KAF…’ diyerek.

RESİMLERDE: Başkan Durak’ın Mehmet Okura KSK bayrağı ve forması verirken, duvar panolarında yer kapanların eskiler için kadeh kaldırırken, vur patlasın, çal oynasın gecelerinde gençler, bir arada eğlenirken, bir zafer anında K.Yakalı güzel kızlar bir arada biralama yaparken.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..