Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Kagawa Şovla Başladı

Antalyaspor – Beşiktaş karşılaşmasında, birbirine çok benzeyen iki devre izledik. Her iki devreye de Antalyaspor iyi başladı ama golleri bulup farka ulaşan Beşiktaş oldu.

Gerçekten de Beşiktaş maça çok kötü başladı. Siyah- beyazlılarda ciddi bir senkronizasyon sorunu vardı. Dağınık, pas oyununu oynayamayıp uzun topa yönelen ama ileride de top tutamayan bir Beşiktaş vardı sahada. Oyunun kontrolü tamamen Antalyaspor’daydı ve rakibine ileride basan kırmızı- beyazlılar, oyunu da daha çok rakip sahada oynuyorlardı.

Ama Lens ve Gökhan Gönül işbirliğinde gelişen Beşiktaş atağında, Antalyaspor kalecisi Boffin’in neden olduğu penaltı ve bunun sonrasında gol, oyunun bütün gidişatını değiştirdi.

Beşiktaş bu golden sonra kendisine geldi ve pas oyununu oynamaya başladı. Doğru oyun sonucunda da fark açıldı.

İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan Antalyaspor, aynı ilk yarıda olduğu gibi oyunun kontrolünü eline aldı. 3-0’ın rahatıyla ikinci yarıya başlayan Beşiktaş, Antalyaspor karşısında tamamen etkisiz kaldı. Nitekim ev sahibi takım bu sefer gol bulmayı da başardı. Üstelik bu golden sonra da oyunun tek hakimi olan ve pozisyonlara giren yine Antalyaspor’du. Ama yine Lens’le başlayan hızlı bir atak sonucunda, Antalyasporlu Salih Dursun’un ters bir vuruşla topu kendi ağlarına göndermesi, maçın gidişatının bir kez daha tamamen değişmesine neden oldu.

Antalyaspor bu golden sonra motivasyonunu kaybetti. Beşiktaş da bunun etkisiyle rahat bir şekilde oynamaya başladı. Ancak gerek son bölüme gerekse de maça damga vuran yeni transfer Kagawa oldu.

Japon futbolcu, oyuna girdikten sadece 19 saniye sonra ayağına gelen ilk topta golle buluştu. Topla ikinci teması bir frikik oldu ve onda da ikinci golünü attı.

Kagawa çok kaliteli bir futbolcu. ‘’ Beşiktaş’ta acaba nerede oynayabilir ki? ‘’ diye düşünülürken, ayağına gelen iki topta iki mükemmel gol attı. Bundan sonra Beşiktaş’ın oyun planı ister istemez değişebilir. Zaten Kagawa’nın Antalyaspor maçındaki resitalinden sonra, kısa zaman içerisinde ilk on birde başlaması doğal bir sonuç olacaktır.

Ligimizin üzerinde bir kaliteye sahip olduğu gözlenilen Kagawa, aynı zamanda çok zeki bir futbolcu. Nitekim Antalyaspor karşısında oynadığı kısa zaman diliminde, golleri kadar attığı paslarla da bunu gösterdi. Eğer arkadaşları da ona uyum sağlarlarsa, Beşiktaş taraftarları çok güzel maçlar izlerler.

Kagawa’nın şovu ve 6-2’lik skora rağmen Beşiktaş’ın, maçın her iki devresinin ilk yarısından çıkarması gereken dersler var. Eğer Salih Dursun 67’de topu kendi ağlarına göndermeseydi, skor daha farklı yerlere gidebilirdi. Bu anlamda Şenol Güneş’in defansif bazı önlemler alması gerekiyor. Tabii bu defansif önlemlerin ilk ayağı, topun daha çok Beşiktaş’ta kalabilmesi ve bu anlamda ileride top tutulabilmesi. İleriden geriye gelen bu önlemler paketinin son ayağı, defansta doğru yerde doğru pozisyon alabilmek.

Sonuç olarak Beşiktaş, farklı galibiyete rağmen önemli dersler çıkartması gereken bir maçı geride bıraktı. Karşılaşmaya ise, oynadığı kısa süre içerisinde Kagawa damga vurdu. Bir de, attığı ikinci golden sonra onu alkışlayan Antalyaspor taraftarları ve maç 0-0 iken sağdan yakaladığı çok uygun pozisyonda, rakibinin yerde olduğunu görüp topu dışarı gönderen Lens. Hepsine tebrikler. Özellikle Lens, yılın Fair – Play ödülüne aday gösterilebilir.

Son olarak, futbol kaliteli futbolcularla daha güzel oluyor…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..