Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Kağıt Kabir filminin galası Ankara'da yapıldı.

Kağıt Kabir filminin galası Ankara'da yapıldı.
 

 
Hocalı Katliamı’nın 25. Yılı anısına Azerbeycan’nın,Quba ’İlin de İLESAM tarafından çekilen KAĞIT KABİR Filiminin Galası, Ankara’da Mili Kütüphane gösteri salonunda 25.02.2017 günü saat:14.00 de yoğun takipçi hayran huzurunda yapıldı.
 
Galanın Sunumu Hakan YILMAZ yaptı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra Azerbeycan Marşı ve İstiklal Marşı okundu.
 
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından yapılan açılış konuşmada ; “Hocalı’da yaşananlar 1992’den beri gönlümüzde iyileşmeyen ve her 25 Şubat’ta tekrar tekrar kanayan bir yaradır. Geçmişten beri Ermenilerin bizimle ilgili yalanlarına cevap vermek istemiştik. Allah bunu, İLESAM’a bu filmle nasip etti.’ dedi.
 
”Azerbeycan İLESAM Tensilcisi Xeyal Rıza ve 77 dakikalık filimin danışmanlığını yaptı. Filimin baş rollerini paylaşan Anar Aliyev ve Leyla Babayeva bizlerle beraberdi.
 
İlesam tarafından hizmet ödülleri verildi. İlter Yeşilay tarafından İLESAM Azerbaycan Temsilcisi Xeyal Rzazade’ye, Durak Turan Düz tarafından başrol oyuncularından Anar Aliyev’e,Prof. Dr. Nurullah Çetin tarafından ise Leyla Babayeva’ya,birer teşekkür belgesi takdim edildi.
 
İLESAM Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’a (Yerine Müzeler Müdürü Serhat Çam aldı) “Türk Dünyasına Hizmet Ödülü” Plaketlerini takdim edildi.
 
Bu arada Filimin başrol oyuncuları ile kısa sohbetlerimizden sonra Anar Aliyev ve Leyla Babayeva ve Azerbeycan Elçisi’ne Hikmet OKUYAR ve imzalı ’TÜRKİYE SEVDASI’’ ve Müzeyyen KESKİN imzalı ’’AMASYA SEVDASI ‘’ ve ayrıca; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya da armağan edildi.
 
Anma Günü ile Galanın ansına Hatıra fotoğrafları cekildi.
 
İLESAM’ın bu başarısını ve bütün emekleri geçenleri; İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri PARMAKSIZ nezdinde teşekkürlerle tebrik ederken; tüm şehitlerimizi rahmetle yaad ediyoruz..
* Özgür Dünyanın lanetlediği Ermeni katliamlarını ve soykırım vahşetlerini bir kez lanetliyor; cennet vatan topraklarını milli şuur uyanıklığı koruyan gazilerimizi ve atsız kahramanları şükranla selamlıyoruz..
Müzeyyen KESKİN Amasyaşat Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı ........
 
Toplam blog
: 118
: 137
Kayıt tarihi
: 29.09.12
 
 

Müzeyyen KESKİN   AMASYAŞAT Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Karadeniz Sevdası Kült..