- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Kağıtta palamut nasıl yapılır?
Harika bir balık yemeği ve çok hafif olması nedeniylede arzu edilir
Kağıtta palamut nasıl yapılır :
2 adet orta büyüklükteki Palamutları ayıklayıp kafa ve kuyruklarını ayırdıktan sonra fileto olarak çıkartınız. 10 adet Yağlı kağıtları ikişer ikişer üst üste koyduktan sonra her yağlı kağıda da bir adet filetoyu yerleştiriniz. Üzerine de 4 adet kuru soğanı halka halka kesilmiş olarak, 4 adet de dilimlenmiş ve çekirdeği çıkarılmış domatesi, 1o diş soyulmuş sarımsak ve çekirdekleri çıkarılıp uzunlamasına dilimlenmiş 10 adet yeşil biberleri ve 1o adet defne yapraklarını yerleştiriniz. Tuz, karabiber ve 5 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip kağıtları sıkıca kapatınız. Daha önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz. Afiyet bal olsun.
Not:Servisi mutlaka sıcak yapınız
Elinizin fırında yanmaması için yünlü eldiven kullanınız
Balığın piştiğini kağıdın kavrulmasıyle anlayabilirsiniz