Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

02 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kahraman bulmak da cok zor...

Kahraman bulmak da cok zor...
 

Clint Eastwood'u biz cocuklugumuzdan biliriz... Attigini vuran, az konusan, uzun boylu, mavi gozlu kovboy. Simdi seksen kusur yasinda bir genc. Dur durak bilmiyor. Ha bire film ceviriyor. Yonetmen olarak.

En son iki filmi Ikinci Dunya Harbi ile ilgili. Birinde Amerikalilari anlatiyor. Amerikali kahramanlari. Obur filmi Ingilizce degil! Japonca. Japonlari anlatiyor. Japon kahramanlari...

Gazeteci soruyor. Niye Irak'da Patton gibi bir kahraman cikartamadik? Cevap cok ilginc:

"Askerler cok burokrasiye bulastilar. Yukselmek icin kahraman olmak yetmiyor. Patton (1) gibi; sesini yukselten, inandiklarini soyleyebilen biri, bu donemde, en fazla Binbasiliktan emekli olurdu..."

"Gercek kahramanlarin onunu kapadigimiz icin, burokrasi savasini bilip yukselenler, gercek ortamlarda basarili olamiyorlar..."

Kendisinin oynadigi bir de kahraman polis rolu var. Gencliginde. O nu soruyorlar. "O" nun da istikbali pek parlak olmazdi, gibilerinden bir cevap veriyor.

Biryerlerde yazmistim. Amerikan Silahli Kuvvetleri'nde yeni bir strateji gelistirmisler: SYA (Save Your A..) Kendi kicini kendin kurtar, gibi bir anlami var. Kafani kir. Buyuklerine iyi ol. Politikacilara yaklas. Yonetime hos gorun. Yuksel... Senin icin yuksekligin siniri yoktur!...

Kahraman?

Yok.

Bulamiyorlar.

Bulamayinca, zorlaniyorlar.

Amerika Imparatorlugu da "Duraklama" donemini yasiyor...

Duraklama mi dedik?...

(1) Patton: Amerikali unlu general.

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..