Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '20

 
Kategori
Dünya
 

Kahrolan Maraş!

Türk yurdunda iki Maraş vardır, biliyorsunuz...Bunlardan biri Anavatandaki Kahraman Maraş; ikincisi ise, Yavruvatan Kıbrıs'taki "Kahrolan" Maraş...

Kahraman Maraş'ımızın nasıl kahraman olduğunu kısaca hatırlayalım: Yurdumuzun dört bir yandan emperyalistlerce işgal edildiği yıllarda, Maraş da Fransızların payına düşüyor...Maraş kalesine Fransız bayrağı dikiliyor.

İşgal altndaki Maraş'da Cuma namazı kılmak için ahali Sütçü İmam'a müracaat ediyor...Hoca'nın Cuma kılmak isteyen Müslüman ahaliye cevabı, tüm zamanların asla değişmeyecek bağımsızlık formülü olarak tarihe geçiyor:

Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan memlekette Cuma namazı kılınmaz!!

Bu düstur, sadece iki rekat namaz kılmak meselesi değil, esasen namaz nezdinde Müslümanın bağımsızlık ve özgürlük aşkının ifadesidir.

Bu ifadenin Maraşı nasıl özgürleştirdiğini, Sütçü İmamı işiten ahalinin nasıl kazma kürek alıp tam donanımlı Fransız askerlerini sille tokat kovduğunu hepimiz iyi biliriz!

İşte Maraş'ı "Kahraman" yapan bu iman ve İslam mücadelesi olmuştur!

İkinci Maraş'ımız Yavru Vatan Kıbrıs'taki Maraş'tır, dedim...

Emperyalist Batı'nın şımarık zağarı Yunan /Rum güçleri,1974'te de her daim yaptıkları gibi uluslararası anlaşmaları çiğneyerek, verdikleri "şeref sözlerini" yok sayarak Kıbrıs Türk/lüğ/ünü yok etmek için cuntalaşımış ve katliamlara girişmişti...

Hiç bir uzlaşmaya yanaşmayın bu azgın Rum palikaryaları çoluk çocuk demeden Kıbrıslı Türkleri katletmiş, hayali Helen rüyaları içinde masum insanlara kabuslar yaşatmıştı.

Tüm dünyanın seyrettiği, ama emperyalist Hristiyan(!) devletlerinin büyük bir zevkle seyrettiğ, bu cinayetlere son vermek için Türkiye, garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs'a askeri müdahelede bulundu.

O günün Türkiyesi için hiç beklenmeyen bu atak, şımarık zağarları ve onlara destek veren koca köpekleri çok şaşırttı...Daha önce de yazdığım gibi, Rum palikaryalarının Türk köylerini basıp aileleri katletmesini görmeyen İngiliz basını, bizim uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanmamızı "Barbarlık" olarak lanse etmişti.

Merhum Bülenet Ecevit ve tabii Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca'nın iradesi ile Türkiye, "Türkler artık bir şey yapamaz" dendiği zamanda böyle bir harekatı yapmış ve alçakların gözlerini belertmişti.

Nihayet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar giden süreçin hikayesini anlatacak değilim...Ama, o zor zamanlarda sahada başardığımızı masada başaramadığımız kesin...

KKTC'nin uluslararası alanda tanınması için ciddi çabalar gösterilmedi örneğin...O zamanlar Pakistan Devlet Başkanı olan Merhum Ziya'ül-Hak'ın Kuzey Kıbrıs'ı tanıma girişimine karşı Türkiyedeki Kenan Evren Hükumetinin taraf olmağını hatırlıyorum.

Tıpkı, Ege adaları bize teklif edildiğin de, "oraların nüfusu Rumdur, alırsak sıkıntı olur" diye kabul etmeyen o zamanın devlet adamları(!) gibi...

Kıbrıs çözümlenemeyen emperyalist alanlarından biri olarak kaldı...Türkiyeden başka kimsenin tanımadığı KKTC ve kendi yasalaranı rağmen Avrupa Birliğine kabul edilen Rum kesimi ve arada kaynayan Maraş bölgesi...

O zamanlar, Kıbrıs'ın turizm merkezi olan Maraş bölgesi Birleşmiş Milletlerce kapalı alan haline getirilerek, Ruma yaramıyorsa Türk'e de yaramasın, mantığıyla çörümeye terkedilmişti.

Emperyalist zincirlerini bir bir kıran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs'ın "Kahrolan Maraşı" na el attı ve KKTC Başbakanı Ersin Tatar, yarın (8 Ekim Perşembe) günü Kapalı Maraş'ın kamuya ait sahillerinin halkın kullanımana açılacağını ilan etti!

Bu durum hem Rum'a, hem Yunan'a, hem de şu günlerde Yunan tasması tutan Fransızlara bir büyük mesajdır.

Kahraman Maraş'ı Fransız işgalinden kurtaran Müslüman Türk halkı, Kapalı Maraş'ı da kurtarmaya azmetmiştir.

Bundan sonraki adım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tüm dünya tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınması için yapılacak girişimlerdir.

O da olacak inşallah!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..