Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

25 Aralık '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kahrolası Alkolizm!!!

Kahrolası Alkolizm!!!
 


Alkolizm, yani alkollü içeceklerin aşırı tüketimi, insan ömrünü kısaltan başlıca etkenlerden birisidir. Bütün dünyada alkol tüketimi, maalesef gün geçtikçe artmaktadır.


Bol miktarlarda ve sık alınan alkol, yağlarla olan akrabalığı sebebiyle, özellikle sinir sistemini etkiler (sinir sistemi çok yağlı bir dokudur). Alkolizmin klinik belirtisi sarhoşluk halidir. Sarhoşluk üç evre geçirir...


Ruh- beden uyarımı ve toplumsal veya kişisel baskıların kalkması devresi...


Hareketlerde düzensizlik, sarsak yürüyüş, konuşma bozukluğu ve saldırganlık aşaması...


Üçüncü evre ise ölüme neden olabilen koma hali.


Alkol çeşitli suçların ve trafik kazalarının da başlıca sebeplerindendir. Kanda litrede 0, 8 g veya daha fazla alkol varken araba kullanmak suçtur. Bundan başka alkolün parçalanma ürünleri başka ilaçlarla birleşir... Müsekkin ilaçlarla alkolün bir araya gelmesi derin komalara sebebiyet verebilir.


Müzmin alkolizm, bilhassa beyni ve karaciğeri etkiler. Karaciğer dokusunu yavaş yavaş tahrip eder, siroz hastalığına zemin hazırlar, bu da karaciğer kanserine temel oluşturur. Alkol kişiliği bozar, alkolikler saldırgan ve hatta paranoyak olurlar, titremeler, kol ve bacaklarda felçler görülür. Diğer taraftan, içki birdenbire bırakılırsa "delirium tremens" denilen ve alkol yokluğundan ileri gelme bir çeşit cinnet ve sarsaklık durumu ortaya çıkar. Delirium tremens, su kaybı veya intiharla ölüme neden olabilir.


Alkol tütünle ortaklaşa, boğaz ve mide borusu kanserlerine yol açar. Organizma yedeklerini saptırarak beslenme bozuklukları yapar, direnci kırar ve bazı enfeksiyonlara ve bilhassa vereme zemin hazırlar.


Alkol gebelik süresince kullanıldığında, çocukta şekil bozukluklarına ve telafisi mümkün olmayan sakatlıklara neden olur.


Dünyadaki en büyük alkol tüketicileri sanayileşmiş batılı ülkelerdir. Buna karşılık, tüketimdeki artış hızı, gelişmekte olan ülkelerde daha fazladır. Ayrıca gelişmekte olan ülkelerde tüketilen alkolün niteliği daha düşüktür. Kalitesi iyi olmayan bir alkol, organizma için daha da zehirlidir. Diğer taraftan, beslenme bozuklukları ve yetersizlikleri, alkolün zararlarını ziyadesiyle arttırır.


foto: milliyet. com. tr foto galeri

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..