Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

27 Aralık '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kahrolası Uyuşturucular!!!

Kahrolası Uyuşturucular!!!
 

Uyuşturucu, bir kişinin ruhsal durumunu değiştirebilen herhangi bir ilaç diye tanımlanabilir. Uyuşturucu kavramının, alışkanlık ve bağımlılık kavramlarıyla yakın ilişkisi vardır. Aynı etkiyi elde etmek için miktarı artırma ihtiyacı ve yokluk durumuna düşmemek için ilacı sağlama zorunluluğu... Bağımlılık kavramı, yumuşak ve sert diye adlandırılan uyuşturucular arasındaki farkı belirtir.

Yumuşak uyuşturucular...

Hint kenevirinin türevleridir... Kenevirin çiçekleri (marihuana) veya reçinesi (esrar) sigara gibi içilir.

Sert uyuşturucular...

Afyon, morfin, eroin gibi afyonlu uyuşturuculardır... Bu gruba afyonlu olmayan, fakat benzer etkiler yapan kokaini de eklemek gerekir. Bu uyuşturucular kısa sürede bedensel ve ruhsal çöküntülere yol açan bir alışkanlık yaratır. Bunları kullananlar, elde ettikleri mutluluk ve rahatlık duygularının bedelini, feci yokluk halleriyle çok pahalı öderler.

L S D (Lyserg Saure Diathylamid, lizerjik asit dietilamidi), halüsinasyonlara neden olan, değişik tabiatta bir maddedir... Bağımlılık ve alışkanlık yapmaz ama tedavisi imkansız ve kalıcı ruhsal bozukluklara yol açacağı bilinir.

Sonuçlar, arındırmalar...

Uyuşturucular cinsel isteği arttırsa dahi, cinsel gücü azaltır... Mastürbasyon, uyuşturucu bağımlıları arasında en yaygın cinsel tatmin biçimidir.

Arındırmalar, bağımlıyı tıbbi ve ruhsal yönden ele almalı, hastaneden taburcu olduğu zaman yerleşeceği (mesleğe dönüş, vb.) sosyal bir ortam yaratmaya çalışılmalıdır.

Amfetaminler ve sakinleştiriciler...

Aşırı kullanımları alışkanlığa ve bağımlılığa sürükler... Amfetaminler, sanıldığı gibi zihinsel gücü arttırmaz, alındıkça etkileri azalır ve zamanla ruhsal çöküntüyü andıran bir bitkinlik haline sebebiyet verir.

LÜTFEN!!! BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN, DENEMEYİN, ELİNİZİ DAHİ SÜRMEYİN!!!

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..