Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '06

 
Kategori
Haftasonu
 

Kahv6 mekanları

Kahv6 mekanları
 

Pazar kahvaltılarından keyif almayan yoktur herhalde. Hafta içi işe gitme telaşıyla yarım yamalak yaptığımız ya da hiç yapamadığımız kahvaltı, pazar günleri bir keyfe dönüşebilir. Evde pazar kahvaltısı ayrı bir zevktir tabi. Ama İstanbul gibi bir şehirdeyseniz, boğazda kahvaltı yapmak bir başka güzel gelir insana.

Çok mekan var tabii. Herkesin zevki de baskadir. Ancak servis kalitesi ve temizliği ve buna karşılık gelen fiyat uygunlugu, benim öncelikli kriterlerimdir.

Bu bağlamda, Kuzguncuk´taki Mülkiyeliler Lokali favorimdir. Boğaz manzaralı terasında, temelde aranabilecek tüm kahvaltı çeşitleri vardır. Aşırıya kaçmadan ama zengin bir çeşitlilik. Ev yapımı börekler, kısır, kek, tiramisu, tavuk göğsü gibi çeşitler, oldukca lezzetlidir. Elemanların ilgili servisi, sunulan ürünler kadar temizdir de. Pazartesi günleri hariç hergun açık olan mekanda, boğaz manzarasına karşı balık yemek imkanı da vardır. Ege yöresine has otlardan, mezeler de bulunmaktadır mekanda.

Dün akşam bir düğün icin bulunduğum Vilayetler Evi'nden de bahsetmek isterim. Eski Tarabya Otel´ini geçtikten 250m. kadar sonra sol tarafa doğru küçük bir demir kapıdan giriliyor. Ankara'daki ilk meclis binasını andıran bir görüntüsü bulunan mekanın terası, boğazın Karadeniz'e açılan kapısına doğru bakıyor. Düğün sonrası çıkarken, kapıdaki bir tabela çekti dikkatimizi ve yetkililere sorduk. Buranın herkese açık olduğunu, pazar sabahları da 12.5 YTL'ye açık büfe kahvaltı verildiğini öğrendik. En kısa zamanda deneyeceğiz tabii, ama bizden önce deneyen olursa, lütfen izlenimlerini bildirsin. Manzara ve fiyat kriteri kesinlikle tutuyor, darısı yeme içme kalitesine. Düğündeki yeme içme iyi olduğuna göre, bir şans vermek lazım. Avrupa yakasında da bir kahv6 mekanı kazanmış olabiliriz.

Bu ikisinin dışında Çınaraltı Kahvesi (Kuzguncuk ve Çengelköy), Alperenler Çay Bahcesi (Kandilli), Sütiş (Emirgan), Güzelcehisar (Anadoluhisarı), Arka Bahce ve Donjon (Rumelihisari) gibi yerleri de denedim. Mekan konumları iyi ama istenen ücretler, bence verilen hizmetin üstünde kalıyor. Sayamadığım çok yer olduğundan eminim ama dedim ya, zevkler değişir.

Herkese iyi kahvaltılar.

Resim kaynağı: http://www.istanbulguide.net/istguide/oldistanbul/kuzguncuk2.htm

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..