Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '18

 
Kategori
Şiir
 

Kahvaltıda Mutlu Bir Haber

Kahvaltıda Mutlu Bir Haber
 

İsmet Kemal Karadayı Ödül Duyurusu


Bu sabah, Antalya'dan genç dostum Nadir Demir aradı.
"Abi tebrik ederim" dedi
"Neden?" deyince;
"İsmet Kemal Karadayı Ödülleri Yayımlanmamış Dosya Dalında Birinciliği "ŞAİRLER DE YANAR" adlı dosyana vermişler."

Tam da kahvaltın yaptığımız bir anda bu haberi alınca, sevindim elbet. Alağımdan dilime Cemal Süreya'nın "Kahvaltı" adlı şiiri düştü birden:
"Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilemem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı"


Elbette, bir şairin, yıllara dayanan şiir geçmişinin birikiminin değer bulması çok büyük mutluluk verici bir olay. İsmet Kemal Karadayı hayatımda çok özel yeri olan bir Ağabeyimdi. Çok yakından ve yıllara dayanan bir "abi kardeş" ilişkimiz bununla sınırlı kalmadı elbet. Başkanlığını yaptığı, kuruluşunun ilk günlerde kısaca "CEMSÜR-DER" olan vedaha sonraki yıllarda "Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği" olarak kurumsallaşacak dernek çalışmalarında omuz omuza olduk. "Edebiyatımızın Ceyhun Atuf Kansu'dan sonra cumhurbaşkanı olan Vedat Günyol" adına Maltepe Üniversitesi Dragos Yerleşkesi'ndeki düzenlediğimiz o görkemli etkinlikte kimler yoktu ki.:

İlhan Selçuk, Vecihi Timuroğlu, İsa Eşme,Yusuf Çotuksöken, Betül Çotuksöken, Metin Gökyokuş ilk aklıma gelenler... İsmet Ağabeyle birlikte olup, yan yana çalışırken, onun çevresine yaydığı güleryüzlü ciddiyet ve enerji heyecan vericiydi. Onun bu çalışma disiplinini, insancı kimliği, şair kişilği ve bir hukukçu olarak adalet ve aidiyet duygusunu, duruşunu hep örnek aldım. Çok önemli kazanımlardır olarak bunlar, bugünkü kişiliğimin oluşmasında çok etkili oldular.

İsmet Kemal Karadayı'nın, hayatımda çok özel bir yere sahip olması, asıl mutluluğumun ve sevincimin kaynağı olduğu için değil, bunlardan çok daha önemlisi şudur:

İsmet Kemal Karadayı "1968 TÖS Öğretmen Boykotu'nda, öğretmenler hakkında açılan davada Niğde Cumhuriyet Savcısı olarak verdiği "TAKİPSİZLİK" kararı ile, bu eylemin gerekçesinin "ANAYASAL BİR SUÇ TEŞKİL ETMEDİĞİNİ, AKSİNE ÖĞRETMENLERİN ANAYASADAN KAYNAKLI YASAL HAKLARINI KULLANDIKLARINI" karara bağlayarak demokrasi ve haklar ve özgürlükler tarihine adını yazdıran büyük bir hukukçu kişilğiyle önemlidir ve bu bağlamda aldığım bu ödül benim için bir onurdur. ŞAİRLER DE YANAR şiir dosyamı bu ödüle layık bulan sayın jüri üyelerine teşekkür ediyorum...

Evet. Ben de Cemal Süreyaca diyorum ki:
"Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilemem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı"


Ki tam da bir pazar sabahı kahvaltı, mutluluğu çağırıp getirdi soframıza kondurdu...

 
Toplam blog
: 36
: 110
Kayıt tarihi
: 20.06.18
 
 

Günümüz şairlerinden. 1961 Erzincan doğumlu. Öğretmen şair. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak..