Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kahvaltılık Ekmek Üretimi

Yaz mevsiminde genellikle bu köşede serinleten içecekleri, dondurma sektörünü konuşsak da bazen dikkatimi başka  haberler de çekebiliyor. Hoşuma giden bir üretim haberi oldu ve koşarak geldim, yazayım da herkes okusun bilsin dedim. “ Bu neymiş? Ne var içinde? “ diye zahmet etmeyin, neler olduğuna baktım, hemen yazıyorum koş koş.

Günümüzde gıda ürünlerinde artık birçok çeşit var biliyorsunuz. Neye elini atsan tek çeşit değil. Şöylelisi, böylelisi… E tüketici talep ediyor üretici de ona uyum sağlıyor tabi. Haberler bu sefer ekmekten! Evet ekmeğin zaten çok çeşidi var değil mi? Say desem en az 5-6 tane sayarsınız şimdiden. Bu sefer dikkatimi çeken tek bir çeşit olmadı. Üretici “ Kahvaltıya özel üretilen ilk ekmek”  özelliği taşıyan bir düşünce geliştirmiş ve bunu uygulamış. Bu ekmek, kuru meyveler, fındık, ayçekirdeği ve tahıldan oluşuyormuş. İçerisinde hurma, kayısı, darı, fındık, yulaf ezmesi, çiya tohumu ve dediğim gibi ayçekirdeği bulunuyormuş. Ürün hem içerik açısından hem de üretimden önce ortaya çıkan düşüncesiyle ilgi çekici. Kahvaltıyı geçiştiren tüketiciler için tüm gerekli ihtiyaçlar bir araya toplanmaya çalışılmış. Sen sadece ekmek yediğini zannediyorsun belki ama aslında içeriği oldukça fazla. Kahvaltılık ekmek olarak karşınıza çıkan bu ürün 100 gram için 276 kcal. Şimdilik 8’li olarak 400 gramlık paketlerde onunla karşılaşabiliriz.

Yeni ürün geliştirmenin bir sonu olmadığını bilmek çok güzel. Sınırsız bir kombinasyon ve akıllara gelen her yeni fikirde deneyip görmek? Tüketicinin ihtiyacını karşılıyorsa ve mutlu ediyorsa, sektörü de renklendiriyorsa daha ne istenebilir ki?  Ne mutlu böyle fikirlere ve  gerçekleştirene…

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Artık görünce yabancılık çekmezsiniz. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..