Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
Kahvaltı
Okunma Sayısı
121427
 

Kahvaltılık krep tarifi

Kahvaltılık krep tarifi
 

krep


Bu sabah güzel bir kahvaltı yaptım bunu sizlerlede paylaşmak istedim umarım faydalı bir tarif olur sizler için ;

    gerekli malzemeler

    1 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    Yarım su bardağı su
    2 adet yumurta
    Yarım çay kaşığı tuz
    Margarin


Aslında bu tarifi ilk başlarda vermemiz gerekirdi. Haftasonu kahvaltılarına güzellik katan krep tarifini daha önceden yazmalıydık. Kakaolu muzlu krep tarifini daha önce yazdık. Neyse geç olsun güç olmasın diyelim (: Hiç yapmayınca çok zor gibi gelen ama aslında çok basit olan krep tarifini anlatmaya çalışacağız.



Kahvaltılık krep tarifi için öncelikle malzemeleri karıştıracağız. Unu genişçe bir kaba alın ve üzerine sütü ekleyin. İsterseniz tel çırpıcı yardımıyla, isterseniz de mikserle çırpın.

Ardından üzerine yarım su bardağı ılık suyu, yumurtaları ve tuzu ekleyin ve iyice çırpın. Unların topak topak kalmamasına dikkat edin. Karışım yukarıdaki gibi olmalıdır. Fotoğraftaki krep karışımını elde ettikten sonra krepleri pişirmeye geçebilirsiniz.

Krep karışımı hazır olduktan sonra varsa krep tavanızı yoksa da normal tavayı ocağa alıp, altını yakın. Tavaya margarini ister spatula yardımıyla isterseniz de margarini kabından tutarak sürebilirsiniz. Çok fazla sürmenize gerek yok. Krebin tavaya yapışmaması için her tarafına sürmüş olmanız yeterlidir. Margarini sürdükten sonra krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin. Tavada boşluk kalmayacak şekilde krep karışımını yaydıktan sonra krebin alt tarafının pişmesi için 1 dakika civarı bekleyin. Tavayı yeterince yağladığınızda ve krebin  alt yüzü piştiğinde tavayı salladığınızda otomatik olarak hareket edecektir. Spatula ile bir tarafını kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Pişmesi için yukarıdaki fotoğraftaki gibi olması yeterlidir.

Alt yüzü pişen krebin diğer tarafını da pişirmek için spatula yardımıyla ya da yapabiliyorsanız tavanın sapından tutup ters çevirin. Diğer yüzü de aynı şekilde pişirip krebinizi tabağa alın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Bu krep malzemelerinden ortalama 8 adet krep çıkıyor. Kahvaltılık tarifler arasında sık sık kullanabileceğiniz bu krep tarifini not almayı unutmayın. Ben daha çok Nutella ile tercih ediyorum. Sizler peynir, sosis, tereyağı, reçel, kaymak ile tercih edebilirsiniz..

 

Afiyet olsun.

 

Kaynak : Krep Tarifi

http://www.tariflerim.gen.tr/krep.html

gülsen tunçkal bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Güzel görünüyo ben şu krep ile Çiğ börek varya ikisini karıştırıyorum. Neyse emeğinize sağlık.

Esin Gezer 
 27.03.2014 9:10
 

Merhaba Mert bey, bende bu krebi sıklıkla kahvaltılarda yapıyorum, hatta bazen akşamları dahi canımız çektiğinde yaparım :) Elbette margarinle olur, ama benim tercihim sıvı yağ, tabi sağlık açısından. Okurlara bir önerim var naçizane; krepin üzerine domates, salatalık, arzuya göre taze soğan, maydanoz bir fiske tuz, deneyiniz lütfen. Sanırım birazdan bana da mutfak yolu gözükecek gibi. Saygılarımla Mert bey, elinize sağlık..

gülsen tunçkal 
 18.02.2014 13:43
Cevap :
Gülşen hanım bu güzel yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alıp ilk fırsatta deneyeceğim okurlarımız içinde faydalı bir öneri oldu teşekkürler.  18.02.2014 14:55
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 205
Toplam yorum
: 19
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 2260
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster