Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kahvaltılık Krep Tarifi

Kahvaltılık Krep Tarifi
 

MALZEMELERI
2 tane yumurta
1 su bardağı ile süt
yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
6 yemek kaşığı ile un
yarım kaşığı tuz
 
Krepi pişirmek için:
1 yemek kaşığı ile ayçiçek yağı
 
YAPILIŞI ?
Krep hamurunu hazırlayarak başlıyoruz ; derin bir kaba yumurtaları kırın.
Suyu , sütü,zeytinyağını ve elediğimiz unu ekleyip ardından hepsini robot yada elle çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Krep hamurunu 5 dakika dinlendirmeyi unutmayın.Teflon tavamıza ayçiçek yağı ile yağlıyoruz fazla yağı kağıt havluyu kullanarak siliyoruz.
Küçük parçalar halinde aldığımız hamuru tavaya koyup hızlıca tavayı hareket ettirerek hamurun tüm tavaya eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Üzerleri benek hale gelen krepin diğer tarafını çevirip 1 dakika pişirin.
Her krep arasında kağıt havlu ile tavayı yağlayın.
Pişirdiğimiz krepleri geniş bir tabağa koyun soğumasını engellemek içinde üzerini başka bir tabak yardımı ile kapatın.
Arzunuza göre peynir çeşitleri ile sıcak kreplerinizi afiyetle yiyin.
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Görüntüsü iştah açıyor malzeme tarifinde ise çok yumurta ve süt yok, hafif bir tarif. Bir gün deneyeceğim. Selamlar, saygılar.

Sibel Koçarslan 
 24.11.2015 13:59
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 156
Toplam yorum
: 6
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 390
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster