Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kahvaltısız Asla!

Kahvaltısız Asla!
 

ABD'de diyetisyenler tarafından yapılan araştırmalarda sağlam ve düzenli şekilde kahvaltı yapan kişilerin gün boyu tok kaldıklarını ve zayıflamak için ekstra çaba sarfetmek zorunda kalmadıklarını dile getirdiklerini biliyor musunuz?

Lif oranı yüksek yeşil yapraklı sebzelerin, tahıl ürünlerinin, peynir ve süt ürünlerinin tüketimi kan şekerinize dengeli bir şekilde etki ediyor ve uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Özellikle kahvaltıda ne kadar lif alınırsa kan şekeri yükselmeleri o kadar engellenebiliyor. İçecek seçiminizi de meyve sularından yana değil çay, kahve ya da bitki çaylarından yana kullanabilirsiniz.

Diğer bir taraftan güne başlarken yapılan keyifli ve lezzetli bir kahvaltı yalnızca bedeninize enerji kazandırmakla kalmıyor ayrıca size neşe ve pozitif enerji katarak ruh halinizi de iyileştirebiliyor. 

Sağlıklı bir kahvaltı hem yetişkinler için hem de çocuklar için gün içinde iştahı ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı oluyor. 

Pek çok obezite hastasının kahvaltı öğününü atladığını biliyor musunuz?

Kahvaltı ögününüzü atlayarak daha az kalori alıcağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kahvaltı yapmayarak daha fazla kilo almaya başlarsınız. İşte bu yüzden sabah kahvaltısı kilonuzu etkiler. Kahvaltı yapan kişilerin daha az acıkması sebebiyle kiloları normal seviyelerde seyreder.

Dengeli ve sağlıklı şekilde yapılan kahvaltının hafızayı güçlendirdiği ve gün boyu dinç tuttuğu da su götürmez bir gerçektir. 

Bu kadar faydası olan bir öğünü göz ardı etmeyin. Gününüze kahvaltı ile başlayın.

 
Toplam blog
: 11
: 287
Kayıt tarihi
: 26.08.17
 
 

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü 2017 ve aynı yıl Marmara Üniver..