Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

04 Aralık '17

 
Kategori
Kahve
 

Kahvenin Halleri

Kahvenin Halleri
 

Kahvede de bir havalar, bir haller... Lâkin öncelikle tavsiyeler.

* Kahveyi 100'er gram almak akıllıca olur, zira kısa sürede nemlenmeye müsaittir.

* Eğer aldığınız kahve önceden çekilmişse, ne zaman öğütüldüğünü satıcıdan mutlaka öğrenmelisiniz... Çünkü çekildikten sonra azami 2 hafta bekletilmesi gerekir.

* Şayet kahveyi kendiniz öğütüyorsanız, ölçek kabına asla gereğinden fazla kahve çekirdeği koymayın. Sıkışan kahve lezzetini kaybeder.

* Kahvenizi kesinlikle buzdolabına koymayın. Temiz, kuru ve karanlık bir ortamda, hava geçirmeyen bir kap içerisinde muhafaza edin.

* Kahve alırken aşağıdaki soruları özenle cevaplamanız en doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır...

1. Kahveyi nasıl pişireceksiniz?.. Frenk usulleri ile mi?

a) French Press b) Filtre c) Espresso

2. Kafeinli mi, yoksa kafeinsiz mi?

3. Nasıl bir tat beklentiniz var?


Yani; aroması, asiditesi ve pişirimi nasıl olsun istiyorsunuz?

Bu konularda satıcıya danışabilirsiniz tabii ki, lâkin satıcıların "frenk usulleri" hakkında bilgi sahibi olduklarının da bir garantisi yok.

Kahve artık eski usullerden farklı usullerde de harmanlanıp pişiriliyor.

Kahve kavrulduktan sonra doğal aroma ile karıştırılabiliyor.

Kafeini alınmış kahve de yok değil.


Elbette ki en sevdiğiniz kahveyi deneyerek bulacaksınız...

Bir müddet sonra tat ve koku olarak kahve keyfiniz oluşacak, hatta daha da ileriye giderek kendi yaptığınız karışımlar ile kahve keyfinize, keyif katabileceksiniz.

Zamanla kahve konusunda uzmanlaşacak ve kalitesiz ile kaliteli olanını kolaylıkla ayırabileceksiniz.

Ve sanırım sonunda "hiçbiri bizim cezve kahvemizin yerini tutmaz" diyeceksiniz.


 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..