Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '06

 
Kategori
Kahve
 

Kahvenin serüveni

Kahvenin serüveni
 

Kahve bitkisi ilk olarak, 10. yüzyıllarda Etiyopya'da keşfedildi. O dönemlerde "tıbbi" olarak kullanılan kahve bitkisi 5 asır sonra Yemen'e geldi ve yeni pişirme yöntemlerinin keşfedilmesiyle daha çok popüler bir hale geldi.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde, İstanbul'a getirilen kahve, büyük ilgi gördü. Zamanla halk arasına inen kahve böylece herkesin içebileceği bir duruma geldi.Osmanlı'ya gelen Venedik tacirlerinin bu içeceği ülkelerine taşıması sonucunda Avrupalılar kahveyle tanıştılar.

Kahve bitkisi 18-24C sıcaklıkta yetişen bir bitki olup, her türlü ortama uyum sağlamayan bir bitkidir. Oluşan kahve ağacı, yağmurlar sonrasında 20bin ila 30 bin arası çiçek açar.

Beyaz renkteki kahve çiçeğinin kokusu yasemine benzemektedir ve olgunlaştıktan iki hafta sonra çürümeye başlarlar...

1871de Mehmet Efendi'nin kahveyi öğütmesiyle hazır bir şekilde gelen müşterilere sunması ile de yakın bir zamanda "Kurukahveci Mehmet Efendi" olarak anılmaya başladı.

Kahveden alınan tatlar ise başka başkadır. Sanki bunun biraz da içtiğin mekanla ilgisi vardır.

Kahve içmeyi severim. Çayın ayrı bir yeri vardır bende kahvenin ayrı. Kuşkusuz içilen kahve aynıdır belki ama hangi mekanda içtiğin ve kiminle içtiğine göre de değişir.

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..