Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

kahvenin tadı

kahvenin tadı
 

Kahve bahane, dostluk şahane


‘’ Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’’

Dost dostla içilen kahvenin keyfi bir başkadır. Her yudum duyguların dile gelmesi için bir yudum daha. Her yudumda, inerken kahve dibe. Daha sert gelir, yudumlar. Çünkü vedalar vardır, içinde. Anılar acılar telvenin dibine çökmesi gibi oturmuştur yüreğine.

Her yudum bir başka cesaret doğurur. Duygular dile geldikçe, yazmak ne ki, coştukça coşar gözlerden muhabbet.

Telvenin dibe vurması gibi vurmuş acılar, yılların ardına saklanırken. Geriye bakmak, susuz dereden su çalmaya benzer, alevi bağrına basarken. Bir çöküştür içten acıların yüreğe oturması.

Gözlerini kapadığında yanıp sönen sokak lambası, yüreğimde ki kor alevi bağrına basarken, kime neyi anlatacağını bilmeden cevirdi durdu elinde ki fincanı, kaderin kadersizliği. Acının öbekleri altında ezilirken, bilmeden düğüm düğüm yaşanmışlıklar.

İki dost baş takıldı kaldı fincanın dibine. Her kes kendi dünyasının karartısını gördü içinde. Umutlar, o hikâyeler hep yarım, kahvenin aralarından sızan ışık yoktur. Soğuk düşler hayal içinde. Belirsizlikler; içinde fincanın duvarlarına dağılmış, yıldızlar gibi parlayan gözler, umutla bakmakta, sesleri ta içinde duyduğun apansız uyanan güneş, ruhsuz bir soğukluk iner vücuna, titrer zemheri soğuğu gibi. Yarım asırlık bir tat dudağında. Aydınlık doğuyor karanlık geceye inat.

Kahvenin tadı bahane, dostluklar şahane olsun, tadı dudağında, dostluğu yüreğinde kalsın.

Gülseren Akdaş

 
Toplam blog
: 140
: 595
Kayıt tarihi
: 31.08.10
 
 

18.03.1950 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya gelmiş. Altı çocuklu bir işçi ailesinin üçün..