Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Uzay
 

Kainatı tanımak

Kainatı tanımak
 

Bundan 4, 5 milyar yıl önce Dünya atmosferinin sıcaklığı 100 derecenin altında idi ve su buharı yoğunlaşarak okyanusları meydana getirdi. Dünyanın tamamen sularla kaplı, homojen ve yüzeyi dümdüz bir küre olmayışının nedeni volkanik aktivite, göktaşlarının düşüşleri ve dünya kabuğunu oluşturan maddelerin düzensiz dağılışıdır.

Belki hayat bir yıldızdan diğerine mikro organizmalarla geçebilir. Dünya ve güneş sistemine göz atarsak, bir çok gaz ve kütle çekim kuvvetlerinden oluştuğunu görürüz.Bu yığılma esnasında bir enerji açığa çkmış ve radyoaktif elementlerin bozunumu ile ısı oluşmmmuş ve dünya ısınmayabaşlamış.Böylece homogenleşme okyanısların dip temel yepı taşları granitler ve bazalt lar oluşmuş.Okyanusların temel yapı taşları bu dur.

Dünya giydirilerek bir manto şeklinde bakıldığında volkanik aktiviteler ve sürekli bir gaz soluması ve kimyasal bileşimlerde önce oksijen olmayıp sonradan dünya gezegen haline dönüşmüş.

Başlangıçta Güneş bu güne göre daha sönükmüş. Bu günkü enerjinsinden fdaha az enerjiye sahipmiş. Ve sıcaklığı -40 derece imiş. okyanuslar ise 2-3 km derinlikte olup, 300 m kalımnlığında bir buz tabakasıyla kaplıydılar. Bu ortam dünyanın içini etkilemiyordu.

Güneş sisteminin oluşmasından sonra, uzay göktaşlarıyla dolu bir şantiye haline geldi.

Böyle bir trafikte çarpışmalar olması da kaçınılmazdı. İşte kuyruklu yıldızlar meteorlar vb oluşumlar yüz milyonlarca yıl boyunca güneş sisteminin yeni doğmuş gezegenlerine vedünyaya düştü. Muazzam çukurlar oluştu. Bunları görebiliyoruz.

Dünyada erozyon ve volkanik aktiviteler bu izleri silmişse de, Ay ın yüzeyinde daha belirgin görülmektedir. Ancak Ay ın yüzüne bakıldığında manada baçka şeyler de görülmektedir. Birini söyleyim. Arap harfleriyle bir Allah yazısı tasvir edilebilir. Bu da zaten insan yüzünün şeklini andırmaktadır. İlginç olan bu çukurların lavlarla dolmuş olması bize Kuranda Cehennemçukuru tasvirini çağrıştırıyor. Ay yolculuğu sırasında çekilen resimlerde 3 trilyon krater tesbit edilmiş. Ay toprağının analizinde ise yaşı 3, 5 4 milyar yıl bulunmuş.

Dünya Ay dan büyük ve 6 kat daha fazla yer çekimine sahip olması da Kuranda yaratılışın 6 gün de olup yedincide alemlerin yaratılması bildirilir.Dünya Ay a göre 16 kat daha göktaşı çarpmasına maruz kalmıştır.Bunu da manada 12 imam + 4 halife ile ilahiyatçıları mana laboratuarlarında işbaşına çağırabiliriz

Bir bakıma küresel ısınma nedenleri arasına bu göktaşlarının dünyaya çarpması neticesinde açığa çkan enerjinin ısıya dönüştüğünü düşünürsek. Küresel ısınmanın akibeti nasıl etkileyeceği belli dir. Müneccim olmak gerekmez. Bilgisayar smülasyonları, buharlaşan kaya ve suların uzaya atılarak Dünya etrafında 2000 dereceden daha sıcak akkor halinde bir örtü oluşturacağını göstermiştir. Bir kaç ay sonra kaya tosları tekrar dünyaya düşmeye başlayacağı 200 atmosfer su buharuıbasıncı, yarattığı sera etkisiyle sıcaklığı yüzlerce yıl 1000 dercenin üzerinde tutacak ve kayaların oluşmasına izin vermeyecektir.

Okyanusların ve kayaların buharlaşması, atmosferin yaıkcı buharlarla kaplanması bir 7 gün sürer. Hemen sonra katı parçacıklar oluşur ve çökmeye başlar. Tekrar okyanuslar su ile dolar ve su donmaya başlar. Bu olayda Bize Nuh tufanını hatırlatıyor. Böylece bir sürü tufanlar oluşmuş ve ayrı ayrı yerlerde söylenen. Ancak laboratuar olarak bakıldığında Dünya üzerinde bir hayatın oluşumu 3, 5 -4 milyar yıl önce başladığı. Jeolog ve paleantologlar 3, 5 milyar yıllık kayaların içinde mikro organizma fosilleri buldular. Astro fizikçilere göre ise Dünya bombardıman yavaşlatılıp hayatın başlangıç safhasına geçilmiş

Bına göre her ne kadar ısınsakta küresel olaraktan, bir türlü insan olarak üşüyoruz bu âlemde...

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..