Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kakafoni "Asimetrik Savaşın" Vizesi

Kakafoni "Asimetrik Savaşın" Vizesi
 

TSK ya karşı yürütülen asimetrik savaşa, kakafoni demekle vize verilmiştir. Hukuksuzluk bu beyanla hız ve cesaret kazanmış, sültre gerisinde bekleyen saldırganlar için tiyö algılaması olmuştur.

ABD'nin bu gazına kapılarak öne çıkanları, uzakbatı kovboyu bakarsın bir ani frenle yüz üstü bırakıverir. Manda olup kendizinizi sürdürmeyeceksiniz, gerçekten Allah'ı Rab edinip hakikatten milletten güç alacaksınız.

Kakafoni veya kakofoni : çok seslerin birbirine karışması. uyumsuz, gürültülü ahenksiz ses demekmiş. Ne denirse densin ama ses yansıması olarak halkımız pekte iyi-masum bir söz olarak anlamayacaktır. Hele tv kanallarında ki montajlama sonucu haber yansıması herkesin işine geldiği gibi bir sonuç doğurmaktadır. Bu duruma B.Elçi, yanlış anlaşıldı maksatını aştı diye düzeltme de yapmadı.

ABD`nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson`ın 3 Ekim 2006 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı Yabancı Basın Merkezi`nde verdiği brifingin soru cevap bölümünde, C. Başkanı'nın ve Genelkurmay Başkanı'nın bir konudaki değerlendirmesine kakafoni demesiyle start almıştır. Bu demecinde : `Türkiye`de irtica var mı yok mu?` tartışmalarına katıldı ve şöyle bir yorum getirdi: "Türk iç politikası ve medyasında belli oranda bir kakafoni ve gürültü kirliliği hep var." Talihsizlik şu ki bunu Milletin huzuru için ulusun temsilcisinin açıklaması sırasında vermiştir. Mandacı cenah bunu bir vize olarak görmüş her açıdan her araçla saldırmaya geçmiş ve öyle gibi de gözükmektedir.

Dikkat çeken ve yorum oluşturan tarafı zamanlama paraleliğidir. Bu sözün geçtiği cümle dışında öne çıkan bir taraf olmamış, o günkü TV ekranlarında kakafoni kelimesine özellikle zoom yapılarak yansıtılmıştır. Uzun bir soru-cevap diyaloğu arkada kalmıştır.( 1)

O sırada Dışişleri Bakanlığı sözcüsü olan Namık Tan, (Telaviv -İsrail Büyükelçiliği yapmış ve şu günlerde ABD ye Büyükelçi olarak atanmıştır.) "Ancak şunu da paylaşmak gerekir, Türkiye`deki diplomatik temsilciler, Türkiye`deki iç politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunmazlarsa, bunların yanlış anlaşılmalardan kurtulmaları da mümkün olacaktır" demek lüzümünu hissetmiştir.

İşte bir diğer değerlendirme: ABD`nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ise, Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın açıklamalarını yorumlarken küstahça sözler sarfetti. Wilson konuşmaları ``Kakafoni ve kuru gürültü`` olarak niteledi. Türk milleti bu açıklamalara hükümetten cevap bekledi. Ama hükümet suskunluğunu yine sürdürdü. ( 2006-10-18 Ortadoğu http://www.ortadogugazetesi.net)

Şöyle ki son yıllarda Ülkemize soğuk davranan ABD son zamanlarda gündemdeki olayları olumlu değerlendirmekte, küçük ABD İsrail'e bile bizim politikalarımız lehine fırça çeker olmuştur. Belki ki BOP politikalarına katkımızı beğenip, iç politikadaki trend, istekleri doğrultusundadır.

Şöyle bir düşünmek lazım İsrail'in her yaptığını haklı bulan ve BM de her aleyhte oylamada veto kullanan ABD neden bu son zamanlarda israil'e bile ters düşen demeçler vermektedirler. (Söz gelimi düğün değil bayram değil ABD bizi neden öpüyor.)

Neden bu muz cumhuriyeti profilini kendilerine layık görenler utanmadan çok yazıp, çok konuşuyor. Görünen manzara, Milli kuvetlere karşı ABD'nin gladyo-konturgerilla operasyonu görevini 180 derece tersine hedefle bugünkü asimetrik savaşa girişenler üslenmişlerdir. Operasyon uzakbatı adına farkında olanlar veya olmayanlarca TSK'ya karşı yürtülmekte anlamı bilincimizde oluşmaktadır.

Çünkü gaza gelmiş bir taraf var. Bu tarafın şimdilik arkasında duruyor. Öne çıkarsa bu senaryo biter. Milli güçlerinizi yıpratırsanız bir bakmışsınız gaz veren sahte dostlar, Irak'ta ve daha başka ülkelerde olduğu gibi ya doğrudan düşman kesilir ya da başka bir devleti joker olarak kullanabilir. Yeterki sizin zayıflayıp birlik ve bütünlüğünüzün zaafa uğradığını anlasınlar.

Halbu ki iktidarın yapacağı münafık - fasıkların oyununu bozup beyaz sayfa açarak, var olan iktidarını adil ve hukuka saygılı kişisel çıkarlardan uzak saygın bir durumda uzun soluklu iktidara çevirebilir.

Bizim ki basından yansıyan yorumlarımız, politikanın kozmik yönlerini bilemeyiz! Ancak Okyanus ötesindeki uzakbatının politikada ki eksen değişikliği önceden beri oluşmuş ve Olumsuz 1Mart tezkeresinin sonucu olarak da somutlaşmıştır. Bedeli bu operasyonlarla ödetilmektedir.

Allah sonunu hayır eylesin!

1) ABD Büyükelçisinin o basın toplantısı: http://turkish.turkey.usembassy.gov/konusma_100306.html

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..