- Kategori
- Beslenme
Kakao İçeren Minik Sırlar
Çikolata kahveyle çok güzel gider değil mi?.. Tamamlayıcı, lâkin kahve çikolatanın tadını baskılıyor...
Arka arkaya birkaç çeşit çikolata denerseniz tadını alamazsınız... Arada ekmekle ya da suyla bir "es" vererek geçiş yapmalısınız...
Çikolatanın kesinlikle buzdolabına konulmaması, oda koşullarında saklanması gerekiyor... Soğuk veya sıcak ortamda bırakıldığı takdirde kimyasal yapısı bozuluyor...
Pasta dolaba konabilir fakat baklava dolapta şekerlenir... Oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir...
Çikolatanın aslı kakao yağı... Fakat bazı firmalar bunu, maliyeti çok ucuz bitki yağlarından yapınca vücut ısısında erimiyor. Bu durumda vücut da eritemiyor ve damarlarda birikiyor...
Çikolatanın renginin parlak olması da insanları aldatabiliyor... Gerçek çikolata sıcakta ya da soğukta beyazlar...
Yâni beyazlamış çikolata bayat değil, gerçek çikolatadır. Kristal yapısı bozulduğu için yağları dışarı çıkar ve beyazlamış bir görüntü verir. Fakat asla zararlı değildir...
Yine de lezzetini kaybetmemesi için paketi açtıktan sonra 15 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir...
Gerçi, o paket açıldıktan sonra kim 15 gün sabredebilir?..