- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kakaolu, çaylı kek
Yiyenlerin bir ya da iki dilimle yetinemeyeceği ve çocukların çok sevdiği, yumuşacık bir kek tarifi. Özelliği ise kek hamuruna demli çay ve sirke ilave edilmesi.
Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı demli soğuk çay
1 çay bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
4 çorba kaşığı siyah kakao
1 çay kaşığı tarçın
Arzu edilirse dövülmüş ceviz ve kuru üzüm
Yapılışı:
Sırasıyla yumurtalar çırpılır, toz şeker, süt, demli çay, yağ, sirke, un, kabartma tozu ve karbonat, vanilya ilave edilerek bir mikser yardımı ile iyice karıştırılır. (Unu, kabartma tozunu ve sirkeyi ilave etmeden bir su bardağı sıvı karışımı ayırın, kek piştikten sonra üzerine dökersiniz.)
Daha sonra kek harcını dibi yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökeriz, üzerine tarçını elimizle serperiz. 180 derecelik bir fırına pişmeye veririz, kek kabarınca ısıyı düşürürüz ve pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırırız. Kürdana hamur yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.
Pişen kekin üzerine ayırdığımız 1 su bardağı kakaolu karışımı dökeriz.
Afiyet olsun.
Sibel Koçarslan