- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kakaolu Kek
Ansızın bastıran misafirleriniz için veya canı kek çekenler için 2 yumurtalı olan ve el çırpıcısı ile şip şak yapabileceğiniz lezzetli, kolay bir kek tarifini mutlaka denemenizi öneririm. Kek fırında pişerken üzerine çok kolay kakaolu bir sos da yapabilirsiniz, kakaolu sos hem lezzetini artırıyor hem de görüntüsünü güzelleştiriyor.
Malzemeler:
2 yumurta
2 ajda bardağı toz şeker
1 ajda bardağı süt
1 ajda bardağı çiçek yağı
2 çorba kaşığı siyah
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtalar çırpılır ve toz şekerle de bir müddet daha çırpılır. Sırasıyla süt, yağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karışım pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır.
Kek hamuru dibi yağlanmış ve kakao tozu serpilmiş kare borcam bir kaba dökülerek 180 derece ısıdaki bir fırında pişirilir.
Kakaolu sos için:
2 çorba kaşığı siyah kakao
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı çiçek yağı
1 ajda bardağı soğuk süt
Önce süt ile kakaoyu eritin ve diğer malzemeleri ekleyerek ocağın üzerinde karıştıra karıştıra pişirin. Pişen sosu ılımaya bırakın ve fırından çıkan kekin üzerine delikler açarak kekin biraz buharının çıkmasını bekleyiniz.
Ilıyan kakaolu kekin üzerine sosu dökün ve sosu çeken keki biraz dinlendirerek servis yapın.
Afiyet olsun.