Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kakaolu şambali

Kakaolu şambali
 

Klasik şambali tatlısı kakaolu yapılmaz ama özel olarak kakaolu tatlı isteyenler için kakaolu şambali tatlısı yapabilirsiniz. Kakao hamuru sertleştireceği için hamura koyulan yoğurt miktarını artırmak gerekir şambali tatlısına unu koyan var koymayan var, tatlının yumuşak olması için bir miktar un koyabilirsiniz. Kakao şekeri sevdiği için lezzet açısından şeker miktarını da artırmak gerekir.

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt

2 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı tepeleme siyah kakao

2 paket vanilya

2 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu

1 tatlı kaşığı sirke

Şambalinin üzerine yetecek kadar fındık, fıstık veya badem

Şerbeti için

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

5-6 damla limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle yoğurdu karbonat ile kabartın sonra şekeri koyup bir müddet kaşıkla karıştırın daha sonra sirke,  kakao, un ve irmiği ilave ederek karıştırın.

Koyu hamuru elinizle yağlanmış kare borcam tepsisine yayın ve pişirmeden kareler halinde kesin. Üzerine fındık, fıstık, badem ne arzu ederseniz koyabilirsiniz.

En az yarım saat tatlı hamurunun malzemelerinin iyice özleşmesi için dinlendirin daha sonra 200 derecelik ısıda fırında pişirin.

Şambalinin hamuru soğurken şerbetini yapın, 2 su bardağı su ile 2 su bardağı toz şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynayan şuruba limon suyunu sıkarak 5 dakika daha ocağı kısarak kaynatın.

Şerbetin buharı biraz dağıldıktan sonra bir kepçe ile ılık hamurun her yerine eşit şekilde şerbeti dağıtın. Tatlınız soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..