Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
118
 

Kakırdak

Elazığ'da özellikle kurban bayramında ve kışa hazırlık zamanlarında yapılır.

MALZEMELER:

1 kuyruk

Yeteri kadar süt

istenirse tuz

YAPILIŞI:

Kuyruk daha kolay doğranabilmesi için önce soğuk bir yerde katılaşıncaya kadar bekletilir. Kuşbaşı doğrandıktan sonra tencereye alınır. Hafif ateşte kuyruk tümüyle eriyip yağını verince, kakırdaklar bir saplı kevgirle başka bir tencereye alınır. Az süt ilâve edilerek kızarıncaya kadar karıştırılır. Kızaran kakırdaklar kahvaltı sofralarının en sevilen çeşnisidir. Çıkan kuyruk yağıyla çok hoş çörekler yapılır. Kendine has bir kokusu vardır. Kolayca bayatlamazlar. Yanında çay ile kahvaltılara neşe gelir. Seven herkesin bir araya toplandığı, keyifli kahvaltılara bahanedir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 550
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster