Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kalabalık Nüfuslarını Besleyebilmeleri İçin Çin İle Hindistan’a Dünya Ticaretinden Kota Ayrılmalı

Kalabalık Nüfuslarını Besleyebilmeleri İçin Çin İle Hindistan’a Dünya Ticaretinden Kota Ayrılmalı
 

Sizin dünya gerçeklerine bakışınız ile benimki farklı… Siz bugün dünyanın ne halde olduğuna bakıyorsunuz ben ise yarın ne hale geleceğine. Çin gelişsin, Hindistan atılım yapsın yine de mantıksız nüfusları hem onlar hem de dünya için daima sorun…

Üç milyar nüfus ise 12 milyon km koca kıta. Üç milyar dünyanın yarısı. Böyle de kalmayacak. Çin dünya devi ama nüfusa bölünce insanlar yine fakir oluyor.

Yardım edilsin demiyoruz, imkân sağlansın. Ülkeler ithalat yaparken bu ülkelerden mal alsın ki insanlığa da bir fayda oluyor bu. Değilse ekonomik, sosyal ve siyasal olarak dünyanın dengesini bozacak bir nüfus potansiyeli var. En azından nüfusu oranında ticaret imkânları olsun.

Zaten her iki ülkenin de gelişme becerisi takdir edilecek düzeyde, özellikle ürettiklerini ihraç etme konusunda dünya ekonomisinde ayrıcalıklı bir kota payı olsa yeter.

Olur zaten denilmesin, olmayabilir; yapar üretir ama satamaz (ülkeler arası bloklaşma/kutuplaşma, etnik dinsel guruplaşma vs.) Üretimlerinin ticari beğenilirliği olacak tabi. Görünen iki ülkede de böyle bir yapı var.

Mars’a gidecek teknolojiniz olabilir ama insanlarınızı doyuramazsınız. Dünyanın geleceğini planlayanlar bu iki ülkenin durumunu ayrı olarak ele almalı. Bu iki ülke uluslararası kısıtlamalardan etkilenmemeli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..