Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '07

 
Kategori
Anılar
 

Kalabalıkta yalnızken..

Kalabalıkta yalnızken..
 

Şehrin göbeğine indim dün...

En kalabalık kısmına... Merkezine...

İnsanlar tıklım tıkış... Hepsi günün derdinde... Herkeste bir koşuşturma... Her tarafta bir telaş..

Satıcı, satmanın derdinde... Alıcı, cüzdanındaki paraya bakıp bakıp iç çekiyor...

Zavallı sokak köpeği, çöplerin arasına dalıp bir gram yiyecek bulma peşinde...

Çiçekçi çocuk, "Allah sevdiğine bağışlasın" deyip, satabileceği bir adet gül için elele tutuşmuş sevgililierin peşine takılıyor.. .

Marketçi adam, kendisine mal getiren kamyoncuyla hararetli bir hesap alışverişi içinde...

Biraz ilerisinde, bir sokak kedisi bir anlık gördüğü fareyi yeniden yakalamak amacıyla her tarafı gözleriyle tarıyor...

İşportacı adam bağırıyor: "Üç tanesi bir lira, her eve lazım...."

Küçük bir kız çocuğu annesinin eteğini çekiştiriyor : "Bunu da istiyorum, bunu da al!".. annesi "Hayır, alamayız" dedikçe çocuk inat ediyor... "Banane, banane istiyorum işte..." Kadın, bağırmaya başlıyor, çocuğun kafasına vuruyor :"Yeter artık, paramız kalmadı dedim sana! baban olacak adam kahve köşelerinde sürteceğine para kazansa, alırdık bunu da!"....

Küçük kızın hemen yanıbaşında beliriveren esmer kıvırcık saçlı erkek çocuk, elindeki gofreti ısırırken bir yandan babasının peşinden geliyor, bir yandan da şaşkın gözleriyle etrafı süzüyor...

Dersaneden çıkmış iki kız, ellerinde kitaplar, hararetli hararetli bir şeyler konuşuyorlar.. Azıcık kulak misafiri oluyorum: " Kızım var ya, bence Mert senden hoşlanıyor!", öbürü: "Yok sanmam, onun gözü Derya'da.."..

Metro durağının girişindeki betonlara oturmuş birkaç genç, yoldan geçen kızlara laf atıyorlar: "Off be, çok güzelsin!"... Kızlardan biri dönüp kendisine laf atan gence ters ters bakarken yanındaki: "Aldırma, bunların hepsi böyle" diyiveriyor..

Ana caddeden birkaç korna sesi geliyor... Neymiş, arabanın biri bozulmuş, yolu tıkamış, arkadaki arabalar geçemiyorlar, sürücüler kornaya basıp duruyorlarmış.. Sanki kornaya basıp da gürültü kirliliği yapınca trafik açılacak..

Elinde cep telefonuyla bir yeri aramaya çalışan kadın sinirli bir şekilde telefonu kulağına götürüyor: "Nerde kaldın? Yarım saattir seni bekliyorum!"

Ben uzaktan kadına bakarken yanıbaşımda duyduğum sesle kendime geliyorum..: "Canıımmm, erken gelmişsin, çok beklememişsindir inşallah... " ve arkadaşımla buluşup insanların arasına karışıyoruz...

Not: Fotoğraf http://img224.imageshack.us adresinden alınmıştır..

 
Toplam blog
: 8
: 2116
Kayıt tarihi
: 24.03.07
 
 

Psikoloğum. İşim insanlarla. Duygular ve düşüncelerle, iç dünyalarıyla... Bazen de dış dünyalarıyla...