Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Kalamar Tava nasıl yapılır

4 adet kalamarı iyice temizleyip kuruladıktan sonra halkalar şeklinde kesiniz. Bu kalamarların lezzetini arttırmak ve bunları yumuşatmak için üzerlerine 2 çay kaşığı karbonat, 2 tatlı kaşığı şekeri dökünüz ve yoğurunuz. Ardından Geniş bir kap içerisinde 1 su bardağı una, 1, 5 çay kaşığı tuz ekleyiniz ve iyice karıştırınız. Kalamarları una bandırıp fazla unlarını silkelemek suretiyle kızğın yağda (2 su bardağı sıvı yağ) hafif pembe oluncaya kadar kızartınız. Kızartmış olduğunuz bu kalamarları sade yiyebileceğiniz gibi, sarımsaklı ezmeli soslada fevkalade güzel servis yapabilirsiniz. Servisin yanında sıcak ekmek tavsiye edebilirim. Afiyet olsun.




NOT: Tavadaki yağın etrafa sıçramaması için mutlaka tava kapağını kullanınız,

Ayrıca ellerinizin yanmaması için de eldiven kullanınız.
 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..