- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Kalamar Tava nasıl yapılır
4 adet kalamarı iyice temizleyip kuruladıktan sonra halkalar şeklinde kesiniz. Bu kalamarların lezzetini arttırmak ve bunları yumuşatmak için üzerlerine 2 çay kaşığı karbonat, 2 tatlı kaşığı şekeri dökünüz ve yoğurunuz. Ardından Geniş bir kap içerisinde 1 su bardağı una, 1, 5 çay kaşığı tuz ekleyiniz ve iyice karıştırınız. Kalamarları una bandırıp fazla unlarını silkelemek suretiyle kızğın yağda (2 su bardağı sıvı yağ) hafif pembe oluncaya kadar kızartınız. Kızartmış olduğunuz bu kalamarları sade yiyebileceğiniz gibi, sarımsaklı ezmeli soslada fevkalade güzel servis yapabilirsiniz. Servisin yanında sıcak ekmek tavsiye edebilirim. Afiyet olsun.
NOT: Tavadaki yağın etrafa sıçramaması için mutlaka tava kapağını kullanınız,
Ayrıca ellerinizin yanmaması için de eldiven kullanınız.
NOT: Tavadaki yağın etrafa sıçramaması için mutlaka tava kapağını kullanınız,
Ayrıca ellerinizin yanmaması için de eldiven kullanınız.