Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
51
 

Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava Tarifi
 

Kalamar Tava Malzemeleri:
3 adet tüp kalamar,
3 şişe sade maden suyu,
iki yemek kaşığı toz şeker,
yaklaşık 3 su bardağı kadar un,
tuz, sarımsak tozu, karabiber, nane.
 
Kalamar Tava Sosu İçin Malzemeler:
bir yemek kaşığından biraz fazla kapari,
5-6 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt,
yetecek kadar maydanoz yaprağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
2 yemek kaşığı mayonez,
üç diş kadar sarımsak,
4 adet kornişon turşu.
 

Kalamar Tava Yapılışı:
Öncelikle malzemeleri görebileceğiniz bir yere ayarlayın. Böylece fazla zaman harcamadan kolayca alabilelim. Sonrasında kalamarları halka şeklinde kesin. Şekere bulamak için uygun bir kaba alın. Her yerinin şekere bulandığından emin olun. Daha sonra üzerine soda suyunu ekleyin. Yaklaşık iki buçuk saat sodalı suyun içinde bekletin. Kalamarlar beklerken siz de un karışımını hazırlayın. Bunun için unu ve tüm baharatları iyice karıştırın. Tamamen karıştığından emin olunuz. Beklemesi biten kalamarları uygun bir derin tavada karşım şeklinde hazırladığınız una bulayıp kızartın. Daha sonrasında ise sosu ile birlikte ve dilerseniz birazda süsleme yaparak sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 59
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster