- Kategori
- Yemek - Mutfak
KALAMAR TAVA
KALAMAR TAVA
KALAMAR TAVA
MALZEMELER
1 paket kalamar
Yarım limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 domates rendesi
2 diş sarımsak(dövülecek)
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 tatlı kaşığı balsamik sirkesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1’ er çay kaşığı kimyon, kişniş, yenibahar, tuz, karabiber, pul biber
HAZIRLANMASI
Kalamarları uzunlamasına parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve iç kısmına yüzeysel olarak çapraz kesikler atalım.
Marine etmek için derin bir kapta malzemeleri iyice karıştıralım ve kesilen kalamarları sosun içinde karıştırıp üzerini streçle örterek en az 12 saat buzdolabında bekletelim.
Mangal üzerinde saçta ya da ızgara tavasında kızarana kadar pişirerek, salata eşliğinde ya da dip sos eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun.