Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

KALAMAR TAVA

KALAMAR TAVA
 

KALAMAR TAVA


KALAMAR TAVA

MALZEMELER

1 paket kalamar

Yarım limon suyu

1 limon kabuğu rendesi

1 domates rendesi

2 diş sarımsak(dövülecek)

1 çay kaşığı hindistan cevizi

1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil

1 tatlı kaşığı balsamik sirkesi

1 çay kaşığı kabartma tozu

1’ er çay kaşığı kimyon, kişniş, yenibahar, tuz, karabiber, pul biber

HAZIRLANMASI

Kalamarları uzunlamasına parmak kalınlığında şeritler halinde keselim ve iç kısmına yüzeysel olarak çapraz kesikler atalım.

Marine etmek için derin bir kapta malzemeleri iyice karıştıralım ve kesilen kalamarları sosun içinde karıştırıp üzerini streçle örterek en az 12 saat buzdolabında bekletelim.

Mangal üzerinde saçta ya da ızgara tavasında kızarana kadar pişirerek, salata eşliğinde ya da dip sos eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..