- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kalamar tava
Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biri olan Kalamarı yumuşak olması için önce haşlayıp sonra kızartırız. Direkt kızartırsanız sert oluyor. Yapılması son derece kolay bir mezedir.
Malzemeler:
1 yemek tabağı kalamar
Yarım şişeye yakın soda
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un (miktarı artırabilirsiniz.)
Yarım çay kaşığından az karbonat
Yapılışı:
Kalamarlar kaynar su dolu bir tencereye atılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Çukur bir kabın içine un, soda, tuz, karbonat ve limon suyu konularak malzemeler karıştırılır. Kalamarlar bu malzemeye bulanır ve kızgın yağa atılarak kızartılır.
Yanında roka veya yağ yakıcı tere otu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.