Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kalamar tava

Kalamar tava
 

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biri olan Kalamarı yumuşak olması için önce haşlayıp sonra kızartırız. Direkt kızartırsanız sert oluyor. Yapılması son derece kolay bir mezedir.

Malzemeler:

1 yemek tabağı kalamar

Yarım şişeye yakın soda

1 limonun suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı un (miktarı artırabilirsiniz.)

Yarım çay kaşığından az karbonat

Yapılışı:

Kalamarlar kaynar su dolu bir tencereye atılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Çukur bir kabın içine un, soda, tuz, karbonat ve limon suyu konularak malzemeler karıştırılır. Kalamarlar bu malzemeye bulanır ve kızgın yağa atılarak kızartılır.

Yanında roka veya yağ yakıcı tere otu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..