Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kalamış'ta manzaraya karşı Sirtaki keyfi

Kalamış'ta manzaraya karşı Sirtaki keyfi
 

En sevdiğim şarkılardan biri olan ve sözleri Behçet Kemal Çağlar'a, bestesi Münir Nurettin Selçuk'a ait nihavend makamındaki o şahane eser "Yok başka yerin, lütfu ne Yaz'dan, ne de Kış'tan" yani nam-ı diğer "Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış'tan" şarkısının da etkisiyle belki, Kalamış'ı oldum olası çok severim.

Bölgedeki beş yıldızlı en yeni otel olan Wyndham Grand İstanbul Kalamış, dünyanın en prestijli seyahat sitelerinden booking.com tarafından "Mükemmellik Ödülü" aldığından beridir, ilk fırsatta gitmek için sabırsızlanıyordum ki, "Bi' Mutfak iki Şef" ekibinden sevgili dostlarım Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak, yine güzel bir organizasyona imza atarak, otelin teras katında yer alan Ouzo Roof Restaurant'da bir tadım buluşması daveti verdiler. 

 


Henüz güneş batmadan gidip, İstanbul'da Anadolu Yakası'nın en güzel lokasyondaki otellerinden biri olan ve nefes kesen bir Marina ve deniz manzarasına sahip Wyndham Hotel'in bu kartpostal gibi ambiyansını yakaladığıma çok sevindim. Aksi halde kaçırmak, yazık olmaz mıydı ama sizce de?:) Teras katında bir de açık havuz bulunuyor ki, havuz, tekneler, deniz, gökyüzü derken, insana göz yanılgısı yapan inanılmaz bir efekt yaratıyor.
 


Eşsiz günbatımının büyüleyici etkisinden henüz kurtulamamıştım ki, canım dostum Özlem Şef de geldi işte:) Bizdeki romantizme bakar mısınız nasıl özlemişsek birbirimizi artık, el ele, diz dizeyiz. Hihihihi
 


Aşkımızı kıskanan Ayvaz Şef hemen "zaten beni kimse sevmiyor ki" diye serzenişte bulunmaya başlayınca, "aaa olur mu öyle şey Ayvazcım" dedik ve otelin Genel Müdürü Mustafa Alparslan ve Ayvaz Şefimizle de bu keyifli anımızı bir selfie ile ölümsüzleştirdik:)


Akdeniz, Türk ve Yunan mutfaklarından lezzetler sunan Ouzo'nun Executive Şefi, Türkiye' de "fusion mutfak" akımını ilk uygulayan Bolu'lu meşhuuuur şeflerimizden biri olan ve farklı tabak sunumları ve yaratıcı lezzetleriyle pek çok kereler ödüllere layık görülmüş Mehmet Yalçınkaya olunca, o akşam Ouzo Restaurant'da bizi iddialı yemeklerin beklediğini tahmin etmek güç değildi tabi:)


Çilekleri mantar formuna getirmeyi, altına toprak görünümlü ufalanmış kakaolu kek ve yenilebilir çiçeklerle böyle bir sunumu hazırlayamayı ancak Mehmet Şef'den beklerim mesela:)



İş ve aile yemekleri için de hem eğlenceli, hem keyifli bir ortam sunan restoranda o akşam, avokado püresi üzerinde Jumbo karides, Deniz mahsulleri pazı sarması, Kabak çiçeği dolması, incir ve mayalı yoğurt üzerinde trüf esanslı lakerda, sakızlı kalamar külbastı, zerdeçallı rizotto, anason ile tütsülenmiş dağ mantarı ile sinarit balığı gibi birbirinden lezzetli pek çok yemek tadımı yapıldı.


Yenilebilir toprak üzerinde tartar sos ve portakal yağı esanslı deniz tarağına Özlem de ben de bayıldık. (Sol alttaki resim)




Tatlı tabağının içindekiler ise şöyleydi:

Ayva terrine pişmaniye gül yaprakları, Yeşil elma mousse, Sütlü karamelli incir dolması ve Çikolata kapsülünde bal kabağı



Mekanın değerli sanatçısı Yorgo'nun şarkıları ve Yunan Müziği ezgileriyle süren akşam, buzukiden süzülen şen nameler eşliğinde ve Yorgo'nun yere koyduğu kadeh etrafında yaptığı Sirtaki şovuyla sona erdi.


Mekandan ayrılırken, bu eşsiz lezzetleri, birbirinden yaratıcı sunumlarıyla hazırlayan Şefimiz Mehmet Yalçınkaya'ya ve ekibine de teşekkürlerimizi edip, bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedik tabi:)


Bloguma kolayca hemen üye olmak için buraya tıklamanız yeterli:)
 
 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..