Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Kalbim Ege'de kaldı...

Kalbim Ege'de kaldı...
 

AB (EU), ABD (USA), Kanada’ya yönelik göç; çağdaş değerlerin egemen olduğu topraklara hicretin acı öyküleri olarak düşer medyaya .

İnsanın içini parçalayan ve çağdaş değerleri özümsemiş herkesin yüreğini sızlatan bu öykünün tersi daha duyulmamıştır.

Batı ile köprü konumunda olan ülkemiz transit geçiş noktası gibidir. Zaman, zaman İstanbul’un varoşlarında siyah tenli Afrikalılar görülse bile bu geçiş özelliğini değiştirmez .

Cebi düzelten her sığınmacının tek hedefi vardır batıya kapağı atmak.

Önceki akşam Ege’de yaşanan facia hepimizi etkiledi kuşkusuz.

Seksenli yıllarda meşhur “Otobüs” filmi ülkemizden kapağı Avrupa’ya atmak isteyen Anadolu’nun garibanlarının başına gelenleri anlatıyordu. Dramatik bir şekilde o dönemler yaşandı.

Şimdi Filistin, Irak, Suriye, İran, Afganistan ve Afrika kökenli yoksul ve kendi topraklarında gelecek kalmadığını görenler her şeyi göze alarak arcıların, simsarların insafına terk bir kaderi yaşamaya mahkum oluyorlar.

Suud zenginleri petrol ve Hac üzerinden elde ettikleri yeşil dolarlarını; altın klozet, musluk, küvet dışında bu günlerde kardeşleri saydıkları ülkemizi yönetenlerin hatırına Anadolu’ya akıtırken, Ege denizinin soğuk sularında yok olan Filistinlilerin başına gelen belki de acı ironi barındırıyordu.

Daha iyi bir dünya özlemi, savaşların olmadığı, insan hak ve özgürlüklerine kavuşmak için, yaşamak için, bu serüven sürmeye devam edecek.

Dünyada küreselleşme ile daha da çoğalan eşitsizliğin, savaşların, işgallerin çok acılar yaşatabileceği gerçeği insanlığın önüne kurulmuş “dar ağacı” gibi dururken bu ölümlerin “Dünya İnsan Hakları Günü” ne denk gelmesi bir ders niteliği taşıyordu.

Artık ülkemizin daha sıkı önlemler alarak gelecek ile ilgili umutlarını Ege Denizinde bırakan bu insanların arkasından geleceklerin, yeni facialar yaşamasını önlemesi gerekiyor.

http://www.milliyet.com.tr/2007/12/10/son/sontur24.asp?prm=1, 609439E-03d

*Fotoğraf Milliyet

Okuyucuya not: Orman yangınlarında kullanılmak üzere alınacak olan uçaklara destek olmak için tüm operatörlerden YANGIN yazıp 3919’a mesaj göndererek katkıda bulunabilirsiniz.

Devam: http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm (THK) Türk Hava Kurumu ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.Kurban derilerinizi makbuz karşılığında mutlaka THK’ya vermelisiniz. Cumhuriyeti kuran felsefenin yaşaması, yaşatılması hepimizin yurttaşlık ödevidir, görevidir.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..