Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '10

 
Kategori
Spor
 

Kalbin güçlendirilmesi

Kalbin güçlendirilmesi
 

Güçlü kalp centilmenliği ve başarıyı garantiler.


SPORCU SAĞLIĞI – 5

Spor sahalarında görmeye alışık olduğumuz, sporcuların rakip oyunculara, hakeme, seyirciye olumsuz hareketlerinin nedenlerinden en önemlisi “yetersizlik”tir. Yeterli gücü ve enerjisi olan sporcunun rakibine karşı sert hareketlerde bulunması gerekmez, kolaylıkla üstünlük sağlayabilir.

Güç ve enerji sağlayan organların başında kalp gelir. Kalbin güçlü olması ise kalp kaslarının iyi gelişmiş olması ve kalp (Koroner) damarlarının yeterli kan akışını sağlaması ile mümkün olur.

Alıç yaprağı ve çiçeği ile biberiye yaprağı birlikte kullanıldığında kalbin kendi (Koroner) damarlarında kanın akışını hızlandırmaktadır. Bunun sonucu olarak kalp kasları yeterli kanı alarak gelişmekte ve güçlenmektedir. Kalp damarlarında kanın akışının hızlanmasıyla, kalp kendi çalışmaları için gerekli olan enerjiyi sağlamaktadır.

Güçlü çalışan, zorlanmalar karşısında yeterli olan kalp ise vücudun enerji ihtiyacını kolaylıkla karşılamaktadır. Yeterli enerjiyi kolaylıkla sağlayan bir sporcu yeteneklerini ortaya koyabilir, kendisini geliştirebilir, çalışmaları daha verimli olur.

Alıç yaprağı ve çiçeği ile biberiye yaprağının hiçbir yan etkisi yoktur. Avrupa Birliği ülkelerinde kanunla düzenlenmiş olarak “Modern tıbbi tedavi”de başarıyla kullanılmaktadır. Her yıl alıç yaprağı ve çiçeğinin 3 ay, biberiye yaprağının 6-8 hafta kullanımı önerilebilir.

Hazır ilaç halinde kullanılacaksa, üretim tarihinin üzerinden 6-8 aydan fazla sürenin geçmemiş olmasına dikkat edilmelidir, süre uzadıkça etkisi azalmaktadır.

Alıç yaprağı ve çiçeği ile biberiye yaprağının ayrıntılı kullanım bilgileri için bu blogdaki ilgili makaleler okunabilir.

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..