Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Kaleciler Serisi (7) : Rüştü Reçber

Kaleciler Serisi (7) : Rüştü Reçber
 

Euro 2008'in efsane kalecisi (!) Rüştü Reçber!!


Rüştü, yıllardır Türk Milli Takımı'nın kalesini koruyor. Çoğu zaman efsane kurtarışlarıyla ona hayran olduk. Ama Euro 2008'deki performansı pek iyi değildi aslında...

Hırvatistan maçında kalemize çok top gelmedi, gelenlerde de başarılıydık. 119'da yediğimiz golde payı çok büyüktü. Kalesini bırakıp defans oyuncusu görevini görmeye çalışması yanlıştı. Neyse ki 120+2'de Semih kurtardı bizi. O maçın penaltılarında 1 tane kurtarış yaptı ve Semih'le birlikte kahramanmış gibi muamele gördü.

Tamam, Hırvat maçında fena değildi. Ama Almanya maçında felaketti. Kaleye gelen 3 topun 3'ü de gol olur mu yahu. Bari birini tutabilseydi. Sonradan işte kulağında bir problem olduğu, o yüzden Klose'nin yükseldiği topa hatalı çıktığı falan söylendi ama yinede hayatımda gördüğüm en saçma yükselişti. Adamın kafadan uzak bir noktayı yumrukladı Rüştü. Volkan da belki ondan üzgündü. "Ah ben ne yaptım; kırmızı görüp, üzerine 2 maç ceza alıp kaleyi Rüştü Abi'ye bıraktım." diye dövünmüşse de yeriydi bence.

Rüştü, genellikle topa top kaleye girdikten sonra uçan bir kaleci. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Fenerbahçe'den yediği son golden sonra topa uçmuştu. Be adam, top kaleye girdi artık sen uçsan ne fayda!

Belki uçarım dirseğim acır diye korkuyordur Rüştü. Kısa kollu giyiyor ya. Abi terleme diye giyiyorsun ama bu senin başarını engelleyecekse giyme be abi. Ah Rüştü Abi ah!! Casillas, Volkan da kısa kollu ama onlar ne güzel uçabiliyorlar. Yaşlandığından mı bilmiyorum ama reflekslerden pek eser kalmamış Rüştü Abi!!

Almanya maçından sonra da bıraktı zaten Milli Takım'ı. Birçok kişi : "Sonunda kurtulduk" diye düşündü ama kimsenin aklından geçmedi şu ana kadar yaptığı kalecilik. Eee kalecilik budur işte. Bir maçta hata yaparsın, önceki maçın unutulur!! Ne yapalım, kaleciliğin kaderi böyle. Ama yinede keşke o 3 şuttan bari 1'ini çıkarsaydın be Rüştü Abi!!

Neyse, yinede bugüne kadar Milli Takımımız'a verdiğin hizmetler için çok sağolasın Rüştü Abi. Seni seviyoruz :)
 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..