Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Haber
 

Kalekol mantığını devam ettirmek ve başka alanlara da yaymak gerekiyor...

Kalekol mantığını devam ettirmek ve başka alanlara da yaymak gerekiyor...
 

Bir zamanlar PKK sınır karakollarına saldırıyor ve pek çok askerimizi şehid ediyordu. Daha sonra kamuoyu karakolları tartıştı ve tartışmalar sonucunda karakolların yeterince güvenli olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine hükümet çok daha sağlam ve güvenli kalekollar yapma kararı aldı. İşte bu kalekollar şimdi yavaş yavaş bitiyor. Şu ana kadar 149 tanesi tamamlanmış, 133 tanesinin de inşaatı devam ediyormuş.İşte yaşananlardan ders almaya  en güzel örneklerden biri. Yine askerlerimize PKK karayollarında saldırı düzenliyordu. Şimdi askerler THY uçakları ile sevk ediliyorlar. Bu da güzel bir önlem ve ilerlemenin bir göstergesi.
 
Yanlış anımsamıyorsam bu kalekolları standart bir biçimde TOKİ yapıyor. TOKİ, ülkenin gurur kaynağı. Bazı yerlerde sıkıntılı haberler geliyor ama genele baktığımızda çok  disipli bir şekilde çalışıp TOKİ sonuca ulaşabiliyor. Şimdi kentsel dönüşüm işine de TOKİ el attı. Bu dönüşümü de yapacaklarına inanıyorum. Çünkü mantıken yapılabilir görünüyor ve deprem gerçeğini de hesaba katarak zaten çoktan bu faaliyete de başlanması gerekirdi. Umarım bundan sonraki süreçte TOKİ, kentsel dönüşümün sonuçlarını en kısa zamanda alır ve bu işin olduğunu dünyaya kanıtlar.
 
Bence TOKİ'nin bu sistematiği başka alanlara da yayması lazım. Mesela bence bütün Türkiye çapında kreş, sağlık ocağı, okul, ibadet yeri, bilim evi, kültür evi, yaşlı bakım evi,  hastane gibi yapıları standart bir şekilde yapmak ve ülkenin bakış açılarını değiştirmek  gerekiyor. Özellikle kreş yapımı kadın istihdamı ve dolayısıyla ülke için çok önemli.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..