Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kaleköy’ de günbatımı

Kaleköy’ de günbatımı
 

Tatil öncesi araştırmalarımda Adanın olmazsa olmazlarından birinin Kaleköy’ de günbatımı seyreltmek olduğunu öğrenmiştim. Biz de bu kısıtlı gezi programımızda bir akşamımızı günbatımına ayırdık. Otelde çalışanlardan da hem manzarası hem de yemek lezzeti konusunda bir restaurant tavsiye alıp koyulduk yola.

Kaleköy’de Bademli gibi iki köyden oluşuyor. Eskiden Rumların yaşadığı şu anda SİT alanı ilan edilmiş taş evleriyle Ada kokan Yukarı Kaleköy. Adanın eğlence merkezinin kalbi olan klasik bir tatil beldesi görünümündeki Aşağı Kaleköy.

Tahmininiz üzere gün batımını seyretmenin adresi tabi ki Yukarı Kaleköy’dü. Kale yıkıntılarının olduğu yerden manzara hem çok güzel, güzel olduğu kadar da tedirginlik verici idi. Keçi yolu bir patika, aşağısı uçurum, uçurumun bittiği yerde deniz. Kırmızı şarap eşliğinde günbatımı burdan seyretmek de vardı ama… Düşecek miyim tedirginliği ile güneşi batırabilir miydim bilmiyorum?

Saat biraz erken olmasına rağmen restauranta gitmeye karar verdik. Burada tüm hazırlıklar güneşin batış saatine ayarlanmış. “Yakamoz” tam bir aile işletmesi, kadro anne-baba ve 2 oğuldan oluşuyor. Güneş batışı yaklaştıkça hummalı bir çalışma başlıyor. Hakkıyla güzel manzaralı bir masa bulmak istiyorsanız, önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm ya da bizim gibi biraz erken gidin. Daha sonradan öğrendik ki Yakamoz bu işe bir çay bahçesi ile başlamış. Derken çay-kahve yanında gözleme satmaya başlamışlar. Gözleme yanında diğer yemekler, ufaktan meze olayı ve sonunda lezzetli yemekleri ile mevsiminde her akşam full bir restaurant haline gelmiş. Bakmışlar pansiyonda iyi gider burada onu da yapmışlar. Gerçek bir ticari zeka ve işletmecilik örneği diyorum ben buna. (Manzaranın katkısını unutmak olmaz!!!)

Ve gün batımı şöleni başladı.

Biz gittiğimizde havanın kapalı olmasının azizliğine uğradık. Gün batımı çok güzeldi tek eksik, güneş tam denizin üzerinde değil, biraz yukarıdaki bulutların arasında battı.

 
Toplam blog
: 67
: 1640
Kayıt tarihi
: 18.10.06
 
 

Biz Tiryaki ailesi gezmeyi ve gördüğümüz yerlerin fotograflarını çekmeyi çok seviyoruz. Blogumuzda, ..