Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '12

 
Kategori
Deneme
 

Kaleler ve Kalemler üstüne!

Kaleler ve Kalemler üstüne!
 

KALEM


Biri

taş ürünüdür, biri baş ürünüdür. Birinde gizlenilir, diğeri gizleri çözer. Biri yıkmak için yapılmıştır, diğeri yaratmak için. Biri kılıçla korunur, diğeri kılıçtan daha keskindir .. Biri Kralın emrindedir, diğeri kainatın. . Biri korkuyu temsil eder diğeri kurtuluşu. . Biri düşmanlığı besler diğeri düşleri. Biri ahmaklığa hizmet eder diğeri akla. . Biri tepeler üzerinde diğeri toplum üzerinde yükselir. . Biri beyaz taşlarla yapılır içi karadır diğerinin adı kara yazgısı aktır. Birinin burçlarına kargalar tüner diğerinin uçlarında kahramanlar ünlenir.

Biri

kabus gibidir diğeri kaktüs, birinde kabahatler gizlenir, diğerinde kehanetler çözülür. Birinin içi sır dolu diğerin sihir. Birinin içi labirent dehliz diğerinin ucu kelam giz. Birinde gizlenir her türlü yılan diğerinde çözülür her türlü yalan. Birinde yaratılır enva-i türlü hilaf diğerinde çözülür her türlü ihtilaf. Birinde vardır her türlü münafık, diğerinde insanlık olur mutabık.

Birinde

hazırlanır katline ferman diğerinde yazılır yaraya derman. Birinde gelir geçer her türlü uşak diğeri uzanır kuşak kuşak.

Birinde

çevrilir her türlü entrika diğerinde yaratılır atölye, fabrika. Birinde yapılır her türlü vurgun soygun, diğeriyle bozulur bütün oyun. Birini kollar akılsız kelleler diğerini sımsıkı kavrar nazik eller. Birinde yuvalanır börtü, böcek, örümcek, diğerinde şekillenir aydınlık gelecek. Birini alır götürür bir göçük diğerinde inatla tutulur özgürlük. Birinde yuvalanır bin bir surat, diğerinde yavrulanır kainata murat. Birinin başinda korku dolu sahte bir ilah diğerinin ucunda arşa yükselir la ilahe illallah!

(

m.ali şirin tarih ögrt)

 

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..