Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Kalem Etekle Kombin Oluşturmanın 12 Yolu

Kalem Etekle Kombin Oluşturmanın 12 Yolu
 

Sokak stiliniz için ilham alınası kalem etek kombinlerini incelemeye ne dersiniz?

Şık ve feminen görünmenin en çabasız yolu sanırım kalem etek kombinlerinden geçiyor. Bu karşı konulamaz parçalardan vazgeçemeyeceğimizi anladığımız gün, gardıroplarımızın en değerli yerlerini onlara ayırdık. Ve o gün bu gündür kalem eteklerimiz, en önemli toplantılarda, en şık olmamız gereken gece davetlerinde ve haftasonu yakalamak istediğimiz sportif şıklıkta bizi yalnız bırakmıyorlar.

Peki kalem eteği bu kadar vazgeçilmez kılan nedir acaba? Bu sorunun yanıtı yazımın ilerleyen bölümlerinde gizli! Hadi birlikte bakalım.

1- KALEM ETEĞİNİZİ GÖMLEKLE KOMBİNLEYİN!

Özellikle çalışan bayanlar için, eforsuz bir şıklık yaratır. Şık bir ipek gömlek ya da casual bir koton gömlek, düzgün dikişleri olan, üzerinize tam oturan bir kalem etekle harika duracaktır. Altına giyeceğiniz bir stiletto ile, o günkü toplantılarınızda oldukça alımlı görüneceğiniz garanti. 

 

 

2015_kalem_etek_kombin_22

 

2- KALEM ETEK BLAZER CEKET KOMBİNİNİ ES GEÇMEYİN!

Sonbaharın dengesiz havalarını yaşadığımız bugünlerde, ceketsiz çıkmak akıl karı değil. Kalem eteğinizin üzerine, iddialı bir renkte seçtiğiniz blazer ceketiniz, şıklığınıza şıklık katacaktır.

 

2015_kalem_etek_kombin_19

 

3- PAYETLİ KALEM ETEĞİ GECE ŞIKLIĞINIZA KATIN!

Payet, boncuk, taş işlemeli kalem eteklerin kullanımı sizi biraz zorlayabilir. Ancak gece gideceğiniz şık bir restorant için daha ideal bir kıyafet düşünülemez.

 

2015_kalem_etek_kombin_34

 

4- KALEM ETEĞİNİZİ SALAŞ KAZAKLA TAMAMLAMAYI DENEYİN!

Her ne kadar kalem etek şık ve feminen bir duruşa sahipse de, bazen kombinlerinizde zıtlık yaratarak, kalem eteklerinizi maskülen parçalarla tamamlamayı denemelisiniz. Salaş kazaklar hem2015 kış sezonunun trendi hem de kalem etekle kombini oldukça hoş duruyor.

 

2015_kalem_etek_kombin_7

 

5- HALA DANTEL KALEM ETEK EDİNMEDİNİZ Mİ?

Geçen sezondan bu yana dünya devi olmuş markaların ve tasarımcıların koleksiyonlarında yer bulandantel kalem etekler, bu sezonda farklı yorumlarıyla karşımıza çıkıyor. Oldukça zarif ve romatik bir parça olan bu eteği, görmeye alıştığımız kombinlerin dışında, bluz olarak kullanılabilen bir ceketle tamamlamak farklı bir stil yaratacaktır.

 

2015_kalem_etek_kombin_10

 

6- DERİ KALEM ETEKLE HAYAL GÜCÜNÜZÜ ZORLAYIN!

Punk ve rock tarzın olmazsa olmaz parçaları deriler, artık her stilin değişilmezlerinden sayılıyor. Seksi ve elegant bir duruş içinde deriler kullanılıyor çoğu zaman. Bu durumda deri kalem eteklerle yapacağınız kombinler de sınır tanımıyor. İstediğiniz tarzı yansıtabileceğiniz deri kalem eteklerinfarklı renkleriyle harikalar yaratmaya ne dersiniz?

 

2015_kalem_etek_kombin_14

 

7- METALİK TRENDİNİ KALEM ETEĞİNİZLE YAKALAYIN?

2014-2015 sonbahar/kış sezonunda metalik trendi tüm hızıyla devam ediyor. Üstelik metalik altın parçalar, kışın soğunda güneş gibi parıldamaya aday. Metalik altın renginde seçeceğiniz kalem eteğinize dikkatleri çekebilmek içinse, kombindeki diğer parçaları olabildiğince sade tercih etmenizde fayda var.

 

2015_kalem_etek_kombin_12

 

8- LEOPARIN CAZİBESİNİ KALEM ETEĞİNİZLE VURGULAYIN!

Leopar her sezon olduğu gibi bu sezonda çok popüler. Oldukça baskın bir duruşa sahip olan leoparla yapılan kombinlerin şık ya da basit olarak nitelendirilmesi çok ince bir çizgide belirleniyor aslında. Kombini oluşturan diğer parçalarda abartıya kaçmamaya özen göstererek, leopar kalem etekle dikkat çekici olmak mümkün.

 

2015_kalem_etek_kombin_6

 

9- DENİM KALEM ETEĞİNİZLE STİLETTO GİYMEYİ DENEDİNİZ Mİ?

Stilini oluştururken kontrast yaratmayı tercih edenler, bana her zaman daha ilgi çekici geliyor. Denim kalem eteğin spor tarzını, klasik bir stiletto ile dağıtmak ve bu dağılan havaya ekose ile biraz da grunge etkisi katmak, gerçekten takdire şayan değil mi? 

 

2015_kalem_etek_kombin_31

 

10- KALEM ETEĞİNİZLE SPORTİF ŞIKLIK YAKALAMANIN YOLU TİŞÖRTTEN GEÇİYOR!

Artık biraz farklı olma zamanı! En şık kalem eteğinizin üzerine cesur bir tercih yaparak, basic bir tişört ya da sweatshirt giymeyi deneyin. Hem çok rahat bir kombin elde edeceksiniz hem de sportif şıklık trendini sokağa taşımış olacaksınız.

 

2015_kalem_etek_kombin_26

 

11- YÜKSEL BEL KALEM ETEKLER SAYESİNDE KISA ÜSTLERDEN UZAK DURMANIZ GEREKMİYOR!

Kilolarıyla başı dertte olan bayanların uzak durduğu kısa üstler (crop tops), yüksel bel kalem etekler sayesinde daha giyilebilir hale geliyor. Böylece göbekler yüksek bel sayesinde kamufle olurken, bayanlar da kısa üst giyme özgürlüğüne erişmiş oluyorlar. 

 

2015_kalem_etek_kombin_35

 

 

12- KALEM ETEKLE SPOR AYAKKABI KOMBİNİ TAM HAFTA SONU STİLİNİZE GÖRE!

Hafta içi kalem eteğin altına giydiğiniz stiletto ile yakaladığınız ofis şıklığını, cumartesi günü spor ayakkabı tercihi ile hafta sonu şıklığına dönüştürebilirsiniz.

 

2015_kalem_etek_kombin_33

 

Kalem eteklerle oluşturulabilecek farklı stillerin ve kombinlerin sayısını arttırmak bu kadar mümkünken, neden biz bayanlar kalem eteklerden vazgeçelim ki? 

 

Trendler ve güncel moda haberleriyle ilgili yazılarımın devamına "Pimood" tan ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..