Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '08

 
Kategori
Deneme
 

Kalem_lik'in gün_lük'ü

Yazmazsam ya da anlatmazsam çatlarım derler ya işte öyle bir durumdayım. Yazmalıyım mutlaka.

Hey cümle alem!

Kalem_lik bugün hayatın içindeki bir gerçeği daha keşfetti. Şimdi bunu okuyanlar "E günaydın yeni mi anladın?" demek isteyecekler veya akıllarından geçirecekler. Şimdiden söyleyeyim. Evet efendim yaşadıkça keşfediliyor en göz önündeki gerçekler bile.

Keşif bu zaten. Hazıra konsaydık ezber olurdu! Belki bu bir gerçek bile değil "A hayır ben böyle düşünmüyorum ki!" diyenler de olacak. O zaman şöyle söyleyeyim. Kalem_lik kendi gerçeğini keşfetti.

Hep eksik hissediyor insan bir yanını. Ne zamandır günlük olaylar içinde ama sakin huzurlu bir hayat sürüyorken sessizce kenarda bekleyen duygu selimi bekletiyormuşum meğerse. Kalem_lik kışın taa ortasında ilkbaharı karşılar gibi şen. Peki neden? Göğsünde kelebekler uçuşur ya! İşte ondan olduğunu sandı düşündü çünkü. Sonrasında binbir gel-git akıllı düşünce silsilesi... Bir iki gündür yine içindeki eksikliği hissede hissede hüzünlendi. Bu sabah işe giderken çevresine baktı boş dalgın gözlerle. Kulağı ruhunun gıdasını çekmekteyken içine, düşünceler de mesaiye başlamıştı çoktan daha o işe başlamadan hem de. Bir anda bir ışık parladı gözlerinden ve hemen küçük ajandasını çıkararak şu satırları yazdı:

"Dolu dolu olmayınca hayatın hep eksiğinle dolaşıyorsun. Böyle dolaşırken etrafta, birden karşına biri çıkıyor ve sen bu eksik halinle artık TAM olacağını düşünüveriyorsun. Bunu deliler gibi diliyor; suya hasret biri gibi kana kana içmek istiyorsun TAM olmanın kıvamlı mayhoş tadını. Tam olmaya çırpındıkça daha da eksiliyorsun. SOnra bir sabah işe giderken, servisin penceresinden bakarken çevrene birdenbire farkediyorsun ki aslında SEN bir tek sen olabildiğinde TAMsın; ve senin gibi TAM olan bir başkasıyla birlikte olduğunda BÜTÜN olacaksın."

Kalem_lik'in Gün_lük kaleminden....

 
Toplam blog
: 14
: 412
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

İstanbul'da yaşayan, finans sektöründe çalışan, bol kitap okuyan, müzik dinleyen, arada yazılar yazm..