Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Kalem tutan eller silah tutmalı mı?

Kalem tutan eller silah tutmalı mı?
 

Kırşehirli 20 lise öğrencisi bayrağın yanındaki mektupta "Kalem tutan ellerimiz artık silah tutmalıdır. Biz de şahadet şerbetine ermek isteriz" diye yazmıştı.


SIR OLARAK SAKLADILAR
Yaşları 16-17 arasında değişen 10'u kız 20 genç, iki ay boyunca hemen her gün bir araya gelerek, parmaklarını toplu iğne ile delerek kanlarını satın aldıkları beze sürdüler. Kanlarıyla Türk bayrağı yaptıklarını ailelerine anlatan 20 genç, bunu okuldan ve öğretmenlerinden gizlediler. Liseli gençler, kanlı bayrak bittikten sonra okuldaki öğretmenlerine haber verdiler. Gençler bayrağı yaparken okul içinde buluşmadıklarını, okulun dışında toplandıklarını da özellikle vurguladılar. Kanlı bayrak fikrini ortaya atan Mürsel Burak Akyürek, bayrağı nasıl yaptıklarını şöyle anlattı: "Atalarımızın kanıyla oluşan Türk bayrağını yeniden yapalım dedim. Arkadaşlarım da kabul etti. Kanımızın her damlasını kumaş emdi. Kanımızdan bu bayrağı yaparken ne gözümüzden yaş geldi, ne de acı duyduk. Biyoloji dersinde kan grubunu ölçmek için toplu iğne ile kan alıyorduk. Bu aklıma geldi."
http://www.ozturkler.com/tr/index.php?deger=hgoster&id=208805


Kırşehirli 20 lise öğrencisi kanları ile Türk Bayrağı yapmışlar. Sonra da bir araya gelip bayrakları ile beraber hatıra fotoğrafı çektirmişler. Çok onurlu bir davranış. Şimdi bu gençlerimizi takdir etmek ya da ayakta mı alkışlamak gerekiyor? Kafama takılan bunca sorudan sonra.

1- Kan ile yapılan bir tablo ne derece steril ve sağlıklıdır?

2- Neden bu gençlerimiz kalem değil de silah tutmak istemektedirler?

3- En iyi silah kalem olmasaydı Uğur MUMCU, Çetin EMEÇ, en yakın tarihte de Hrant DİNK neden susturulsunlardı?

4- Çocuklarımızın kendi canlarına toplu iğnelerle ettikleri eziyet bir nevi mazoşizm değimlidir?

5- Elbette hepimiz vatanımızı, bayrağımızı , toprağımızı uğruna ölecek kadar seviyoruz fakat böylesi çarpık zihniyetli bayrak fanatizmi niye?

6-Çocuklarım, güzellerim kafanızı bunlarla yoracağınıza, gerçekten vatanınızı bu kadar seviyorsanız toplu iğnelerle kendinizi delik deşik edeceğiniz vakti biraz daha ufkunuz açmaya, okumaya, araştırmaya, şahadet şerbetinden içmenin , bir bilim adamı ya da kadını olmaktan, bir araştırmacı ya da yazar olmaktan, bir öğretmen olup insanları eğitmekten daha faydalı olmayacağını idrak etmeye ne dersiniz?

Elbetteki bu pırlanta gibi çocuklarımız ortak bir amaç, ortak bir çalışma ile ortaya iyi bir sonuç çıkardıklarını düşünüyorlar. Yaptıklarının temelinde yatan, iyi niyet. Cana eziyetle, fanatiklikle ve şehit olma isteği ile dolu bir iyi niyet. Eh basın tarafından tanınmalarına faydası oldu. Eminim ki kendilerini ve cesaretlerini ayakta alkışlayan pek çok ortak görüşte insan da var olacaktır. Ben yine de diyorum ki canınıza yazık çocuklarım. Bu ülke için yapabileceğiniz çok daha faydalı şeyler var!!!!

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..