Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kalemini kıranlar, kalemini satanlar

Yazılı ve görsel basının yüzde sekseni iktidar partisine hizmet ediyor. Hergün sayfalar, besleme köşe yazarlarının kalemleri hükümet aleyhine yazı yazan, eleştiri yapan kisilere hakaret ve küfür ederek isim ve resimli sekilde hedef gösterek dolduruluyor. Yüzde seksenlik desteğe sahip olan iktidar, basından hala hoşnut değil. Çünkü yüzde seksenlik iktidar yanlısı basın yüzde yirmi etmiyor. Nedeni bilgi ve birikimden yoksun olmaları, tutarsız yazı yazmaları, küfür etmeyi gazetecilik sanmaları, iş takip etmeleri, gazeteciliği çıkar amaçlı kullanmaları. Bir köşe yazarı düşününki yazdığı yazının altına ismini yazma cesaretini gösteremiyor. Bir gazete sahibi düşünün ki gazeteyi çaycının üzerine yapıyor. Bunların nedeni ise yazılanlar nedeniyle günün birinde yargı önünde hesap vereceklerinden, önceden minareye kılıf uydurmayı tercih ediyorlar. Ama gözden kaçırdıkları bir durum var her zaman mızrak çuvala sığmıyor. Gün geliyor maskeler düşüyor, fakat düşen maskelerin altındaki yüzler o kadar kaşarlanmış ki hiçbirsey olmamış gibi hareket ediyorlar. Birçok kişinin ölümüne sebep olan yazılar ve resimler bu gazetelerde yazılıp çiziliyor ve hedef gösteriliyor. Ve bu güne kadar öldürülen değerli vatandaslarımızın ardından, söz konusu bu gazetelere uygulanan herhangi bir ceza hatırlamıyorum.

Dürüst, birikimli tutarlı, kararlı yazdığı yazının altına imzasını düşünmeden atan gazeteci ve köşe yazarlarımız anıt gibi karşımızda duruyor. Gün geliyor yazdıkları yazı nedeniyle yargı karşısına çıkıyorlar, gün geliyor yazdıkları yazı nedeniyle cezaevinde yatıyorlar. Onlar bizim baştacımız, gurur kaynağımız, nurumuz, bilgi kaynağımız.

Neden bunları yazma gereği duyuyorum. Sahip olduğum bilgi birikimine gazetelerin değerli, dürüst, sevecen, köşe yazarları tarafından sahip oldum. Bunun için onlara minnet borcum, onu yerine getirmeye çalışıyorum.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...