Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kalemle Saç Ekimi Nedir ?

Kalem (Choi İmplanter) tekniği, DHI (direct  hair implantation) veya Stick and place (del ve yerleştir) diye de anılan ve uzun zamandır kullanılan bir teknik bana hastalarım tarafından sık  sık,  hocam bu teknikle daha sık  saç ekimi  yapılıyormuş,  daha az zarar veriyormuş, doğru mudur diye sorulur.  Bu teknikte, greftler elle değil de kalem benzeri  bir aletin içindeki  ince bir boru içine ucundan yerleştirilir ve keskin boru  şeklindeki ucuyla deri  delindikten sonra bu boru içine yerleştirilen greft,  kanala doğru  kalemin arkasına basılarak itilir,  yerleştirilir. Bu tekniğin zararları bence şunlar: Gelişigüzel ve planlama yapılamadan saç ekimi  gerçekleştirildiğinden bazı  yerler sık  bazı  alanlar seyrek kalabilir; kalemin daima hazır olması için pek çok  elemana ihtiyaç  vardır ve bu  da operasyon yerinde hijyeni bozar, kaos getirir. Bu teknik ya da herhangi başka bir teknikle, gereğinden daha sık  saç ekimi yapılamaz, yapılmamalı çünkü buna uğraşmak ve deride çok  sık kanal açmak deri  kanlanmasını  bozar ve deri yapısını  bozabilir.

DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implant) tekniği ,Organik saç ekimi (yağ enjeksiyonlu), Perkütan saç ekimi, Altın Uçlu Saç Ekimi , mikro  FUE, IceGraft, safir uçlusaç ekimi vb gibi sosyal  medyada yer alan teknikler sadece insanların gözlerini boyamak ve onları yanıltmak için kullanılan laf salatalarıdır . Dünyada kabul gören teknikler sadece 2 tanedir ve bu safsata, uydurma tekniklerin hepsi de bizzat FUE tekniğidir.

DHI saç ekimi,  perkütan saç ekimi, altın uçlu saç ekimi, Ice graft vs vs bunların tümü FUE tekniği olup birbirinden farklı ya da üstün teknikler değildir. Sadece ticari olarak ürünü öne çıkarmaya çalışan değişik isimler kullanılmakta. Bir saç ekimini diğerlerine üstün kılan, plastik cerrahın saç köklerini zarar vermeden çıkarması, greftlerin en seri şekilde, sık ve saç çıkışına doğal uygun olarak ekilmesidir. Tekniğin adı değiştiğinde sonuç değişmez.

Saygılarımla

 

 
Toplam blog
: 58
: 211
Kayıt tarihi
: 22.11.15
 
 

1994 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7.'likle mezun oldum. 2002 yılında Akdeniz Ü..