Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Kalemlerimizin teknik direktörü olmalıyız

Kalemlerimizin teknik direktörü olmalıyız
 

Bu kalemdir.


Gazete haberlerinden öğrendiğime göre teknoloji harikası bir bilgisayar programıyla futbolcuların performansları en ince ayrıntısına kadar incelenebiliyor.

Dikkatimi çeken faydalı koşu mesafeleri ve kat edilen mesafe raporları oldu.  Bir futbolcu için önemli olan, gerektiği zaman, gereken hızda ve gereken yerlere yapılan koşulardır. Başka deyişle fiziksel performansların ancak taktik anlayış ve takım oyunu içinde bir anlam kazanacağı da unutulmamalı.

Bu haberlerden hareketle yazma çalışmaları hakkında düşündüm:

Bloglar için de katedilen mesafe, faydalı koşu mesafeleri başka deyişle yayınlanan bloglar, yararlı blogları ayırt edecek bir bilgisayar programı olabilir mi?

Bir yazı için de böyle inceleme yöntemleri geliştirilip geliştirilemeyeceğini düşündüm bir ara. Sonra aklıma geldi: Kullanılan kelime ve karakterleri sayan, daha başka özellikleri tesbit eden programlar var zaten.

Daha bilgisayar icat edilmeden önce eleştirmenler: Bir tarifin “Etrafını cami, ağyarını mani” olması gerektiği üzerinde duruyorlardı. Yazı için de aynı şey geçerliydi. Yazı tüm ilgili olanları içermeli, ilgisiz olanlardan temizlenmeli. Kısaca yazıdaki kelimeler ne fazla ne az olmalı. Ne abartmalı, ne de kuru olmalı. Ne…ne…

Sözünü ettiğim gazete haberleri; unuttuğumu, daha doğrusu unuttuğumu sandığım yazı kurallarını hatırlattı bana. Spordan yazıya tüm faaliyetlerde aynı kural geçerli olsa gerek.

Sitemdeki  yazıları ayıklayabilsem kalan yazılar daha çok kendilerini gösterebilirdi; ama ayıklama ölçütü geliştiremedim henüz. Onun için yazılarımı birbirlerinden ayırmayacağız.

Bundan sonraki yazılarımda inşallah, faydalı koşu mesafelelerine ve  taktik anlayışa dikkat etmeye çalışacağım. Açık deyişle kalemimim teknik direktörü olacağım.  

Sabahattin Gencal, Başiskele - Kocaeli

 
Toplam blog
: 181
: 635
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

1943'te Trabzonda doğdu. Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen okulunu bitirdikten sonra girdiği Bursa Eğ..