Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

KALICI DOLGUN DUDAKLAR!

Yaşlandıkça dudaklar ile burun arasındaki mesafe artar ve genç yaşta dışa dönük olan dolgun dudaklar içe doğru dönmeye ve hacmini kaybetmeye başlar. İlk bakışta bu, yaşlı bir görünüme ve yorgun, mutsuz bir ifadeye yol açabilir. Günümüzde dudak kaldırma müdahaleleri ile bu hoş olmayan ve yaşlı ifade giderilip tedavi edilerek dışa dönük, dolgun dudaklara dönüştürülebilir. Lip lift uygulaması kalıcıdır ve dudak dolgusu gibi tekrarlanmasına gerek yoktur.

Yaşla birlikte elastikiyet kaybından dolayı burun ile dudaklar arasındaki mesafe uzar. Bu nedenle dudaklar içe dönük ve sarkık görünüme kavuşur. Lip lift ameliyatı ile burun ile dudaklar arasındaki mesafe kısaltılır ve sarkıklık giderilir.

Uygulaması ise kolay ve acısızdır

Lip lift, sağlıklı kişilerde lokal anestezi altında veya sedasyon denilen hafif bir sakinleştirici ile birlikte yapılabilir. İşlem yaklaşık 45 dakikada tamamlanır. Lip lift operasyonundan sonra hastanın eve gitmeden önce 1-2 saat gözlenmesi gerekir. Uygulama sırasında burun ve dudaklar arasındaki deride, burun altındaki kıvrımlara karşılık gelen bir kesi yapılabilir. Bu aşamada hastanın ihtiyaç duyduğu cilt miktarı çıkarılır ve minimum yara izi ile yeniden dikilir. Lip lift operasyonundan sonra 3 gün boyunca şişlik ve gerginlik hissedilebilir. Bu aşamada yumuşak yiyecekler yemek ve bölgeyi germemeye özen göstermek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Ayrıca yaklaşık 2 hafta boyunca gülerken veya konuşurken bu bölgede hafif bir rahatsızlık olabilir. Ancak şiddetli bir ağrı hissedilmez. Dikişler 1 hafta gibi kısa bir sürede iyileşebilir. Ancak yara bölgesindeki hafif kızarıklık geçmesi 1-2 ay sürebilir.

Lip lift kalıcı bir işlemdir

Lip lift işleminin tekrarlanmasına gerek yoktur. Diğer dudak işlemleri ile karşılaştırıldığında, bu çok avantajlıdır. Bu uygulamada üst dudak derisi istenilen boyuta ulaşır. Üst dudak doğal olarak kalınlaşır ve yukarı doğru döner. Ayrıca üst dudak derisinin kırışıklıkları da azalır. Lip lift ameliyatı lokal anestezi ve genel anestezi altında yapılabilir. Bu nedenle sağlık durumu iyi olan herkes lip lift için uygun bir adaydır. Genelde üst dudak derisi uzun olan hastalar bu uygulamayı tercih etmektedir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..