Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

KALICI DOLGUN DUDAKLAR

Dudak kaldırma ameliyatı üst dudak kısaltma olarak da adlandırılır ve üst dudak bölgesinin uzunluğundan memnun olmayan hastalar için uygundur. Dudakların kırmızı kısmı çok belirgin olmadığında üst dudak daha kısa, dudak-burun mesafesi daha uzun görünür. Özellikle kadınlarda bu durumda dudakları belirginleştirmek için taşırarak ruj sürmeyi tercih ederler. Yine dudakları fazla doldurarak dudakları belirginleştirmeye çalışmak geçici bir durumdur ve sorunu çözmeyecektir.

Bu işlemde üst dudak, burnun orta sütunu ile dudakların kırmızı-pembe kısmı arasındaki alanı ifade eder. Ancak bu aralık yüz hatlarına ve yüzün büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Liplift ameliyatında amacımız kişinin bu bölgesinin mesafesini azaltarak dudaklarda melek kanadı etkisi yaratmaktır.

İşlemin uzman hekim tarafından gerçekleştirilmesi önemli

Aslında liplift uygulaması son derece basittir. Burun altında, üst dudak bölgesinin burnu kestiği yerde bir kesi yapılarak işlem gerçekleştirilir. Fazla olan deri çıkartılarak işlem tamamlanır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise kesinin katmanlar halinde kapatılmasıdır. Çünkü dudakların şeklini korumak ve yeterli gücü sağlamak için dikişlerin cilt altına yerleştirilmesi işlemin başarısını göstermektedir. Derin dikişler yerleştirildikten sonra, kesiyi mümkün olduğunca görünmez hale getirmek için cildin kenarları dikkatlice hizalanır. Dudak kaldırma ameliyatı, üst dudağın üstündeki iki farklı tepe noktasını yeniden şekillendirir ve burun altı ile dudak üstü arasındaki mesafeyi yeniden tanımlar.

Birçok uzman bu dikey boşluğun ideal uzunluğunun 12-15 milimetre (mm) arasında olduğuna inanır. Dolgun dudaklar isteyen kadınlar için de enjekte edilebilir dolgu maddeleri uygundur. Kesi yeri nedeniyle bu operasyon sırasında yara izi gizlenir. Bu, gerektiğinde cilt miktarı ayarlanarak kişiselleştirilebilen bir yöntemdir.

Ameliyat sonrası iyileşme süresi 5-7 gün arasındadır. Bu işlem sırasında üst dudağınıza buz masajı yapmalısınız. Ameliyattan sonraki ilk 72 saat içinde dudaklarınızın şişmesi normaldir. Dikişler 7. günde alındıktan sonra günlük hayata dönülebilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..