Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '20

 
Kategori
Kozmetik
 

Kalıcı dudak renklendirme işleminde renk

Kalıcı dudak renklendirme işleminde hangi renkler var? Kalıcı dudak renklendirme yapılırken uygulama rengine nasıl karar veriliyor? İşlem sonrası üzerine farklı renklerde ruj kullanabilecek miyim? Bu sorular dudak renklendirme yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular.
 
Zamanla kaybolan dudak çerçeve hattı ve solan dudak rengi, yüzü solgun, dudakları da olduğundan ufak ve cansız gösterir. Dudak renklendirme uygulaması ile, solan dudak çerçeve hattı eskisi gibi belirginleşir ve solan dudak içi rengi canlandırılır. Tam da bu sebeple dudak renklendirme uygulamasına, “Dudak gençleştirme” de deniliyor. Yani yaş aldıkça dudak hatları belirsizleşen ve rengi solan dudaklar renklendirme sonrası, eski canlı ve sağlıklı görünümüne kavuşarak gençleşiyor.
 
Anlaşıldığı gibi, renklendirme uygulamasının temelde hedefi, kalıcı ruj boyaması yapılıp, ruj kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmak değil, dudaktaki yaşlanma ve birtakım farklı sebeplerle oluşan sağlıksız görünümü ortadan kaldırmak ve dudakları daha genç, bakımlı ve sağlıklı görünüme ulaştırmak.
 
Dudak renklendirme öncesinde bir dudak kalemi ile dudak çerçeve hatları simetrik bir şekilde dikkatlice çiziliyor. Sonra bu çizimin tümünde renklendirme işlemi tamamlanıyor ve bu sayede simetrik bir şekilde tüm dudak hatları belirginleşip dudak komple canlanmış ve belirginleşmiş oluyor. Solduğunda ve çerçeve hattı kaybolduğunda küçük görünen dudaklar, renklendirildiğinde dolgun ve canlı görünüme kavuşuyor. 
 
Dudak renklendirme işleminde renk seçimi yaparken kozmetik ruj kataloğundaki gibi yüzlerce renk arasından değil, daha doğal tonlardaki renk alternatifleri üzerinden hareket ediliyor. Elbetteki dudak renklendirme uygulamasında da oldukça fazla renk alternatifi var ama bu renkler ruj kataloglarındaki gibi mürdüm, bordo, kahve, mor gibi insan dudağında var olmayan renkleri kapsamıyor.
 
Renge karar verirken ilk bakılan şey kişinin mevcut dudak rengi oluyor. Çünkü her şeyden önce amaç, dudak çerçeve hattı ve tüm dudak şeklini doğal bir şekilde ortaya çıkarıp belirginleştirmek. Mevcut dudağın renginden çok uzakta farklı bir renkte işlem yapılırsa dudağın hattı kaybolmuş alanına uygulanan renk gün ışığında kötü görünebilecektir. Bu görüntü kimsenin hoşuna gitmeyecektir. İki yıla kadar kalıcığı olan bu uygulama dudağın kendi doğal rengine ne kadar uygun tonlarda yapılırsa, kalıcılık süresi boyunca uygulamanın doğal görünmesi sağlanır. İşte burada renklendirme uygulamasını yapacak olan kişinin bilgi ve tecrübesi çok önemli hale geliyor. Özellikle dudak renklendirme uygulaması yaptırmaya karar vermeden önce, bu kriteri mutlaka göz önüne alın ve araştırma yapın. 
 
Renklere gelince; Cilt alt tonu rengi üçe ayrılır. Sıcak cilt alt tonu, soğuk cilt alt tonu ve nötr olanlar. Sıcak cilt alt tonuna sahip kişilerde, dudak rengi daha çok sarıya dönüktür. Bu dudaklara canlılık vermek için hafif soğuğa dönük pembe tonları seçilebilir. Soğuk alt tonlu kişilerde dudaklar, epey açık mora dönük bir pembedir. Hatta vücut ısısı düştüğünde dudaklar hafif mora çalar. Bu dudakları daha turuncu içeriği olan, şeftali tonları, yani sıcak tonlar daha canlı gösterecektir. Nötr ciltler için dudağın mevcut rengine göre bu iki alternatif de değerlendirilebilir. Buna uygun yapılmayan renk seçimlerinde, doğal olmayan sonuçlarla karşılaşmak mümkün olabilmektedir.
 
Bu sebepledir ki, aynı renk iki farklı kişinin dudağında farklı tonda görünebilir. İşte dudağın mevcut zemin rengine göre doğru seçilerek yapılan dudak renklendirme ile, dudaklar gençleşmiş oluyor. 
Renklendirme işleminde aynı rengin açıklı-koyulu farklı tonları ile yaklaşık 40 adet renk alternatifi yapılabiliyor. Renklendirme dudağın en üst tabakasının bir katman altına pigment yerleştirme şeklinde yapıldığından, uygulanan renk kendi dudağınızın rengi olarak yerleşiyor ve yaklaşık 2 yıl kalıyor. Uygulamadan bir hafta sonra dudağınıza istediğiniz farklı renkte ruju sürebilirsiniz. Çünkü ruj dudağın üzerine sürülüyor. Yani doğal tonlarda yaptırdığınız dudak renklendirme işlemi ile rujsuzken bakımlı sağlıklı dudak görünümüne sahip olurken, makyaj yapmak istediğiniz zaman istediğiniz farklı renkte ruju üzerine sürebilirsiniz. 
 
Hem makyajsız, hem de makyajlı, her daim bakımlı, canlı, sağlıklı ve genç görünen dudaklara sahip olmak isterseniz doğru yerde ve tecrübeli, bilgili kişilerce yapılan kalıcı dudak renklendirme uygulaması tam size göre.
 
Sağlıkla ve güzellikle kalın.
 
Uzm. Est. Aylin Çetinkaya
 
www.aylincetinkaya.com
 
www.instagram.com/aylincetinkayacom/
 
Toplam blog
: 18
: 50
Kayıt tarihi
: 22.05.19
 
 

Güzellik ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Aylin Çetinkaya, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler me..